Antena 3 CNN Actualitate Dăncilă, întrevedere cu negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit. Ce a spus Premierul

Dăncilă, întrevedere cu negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit. Ce a spus Premierul

Dăncilă, întrevedere cu negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit. Ce a spus Premierul
Sursa foto: foto: Gov.ro
14 Mar 2019   •   22:53

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut joi o întrevedere cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, în care cei doi oficiali au analizat cele mai recente evoluţii înregistrate în procesul Brexit, marcate de rezultatul negativ al votului din Parlamentul britanic cu privire la Acordul de retragere, informează guvernul. 

"În acest context dificil, discuţiile s-au axat pe definirea strategiei Uniunii Europene în perioada următoare, fiind evidenţiată posibilitatea prelungirii negocierilor în vederea evitării unei retrageri a Marii Britanii fără un acord" se arată într-un comunicat transmis de executiv. 

Prim-ministrul României a arătat apreciere pentru activitatea negociatorului-şef şi a exprimat speranţa că eforturile acestuia se vor concretiza într-un deznodământ pozitiv al procesului Brexit. 

Dăncilă a evidenţiat sprijinul României pentru Acordul de retragere, care reprezintă "cel mai bun instrument pentru limitarea impactului generat de procesul Brexit şi garantarea certitudinii juridice pentru cetăţenii europeni şi pentru mediul de afaceri". Totodată, premierul a reconfirmat importanţa menţinerii unităţii UE27 în această etapă decisivă a procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, se arată în comunicat. 

Şefa Executivului a subliniat necesitatea continuării pregătirilor la nivelul Uniunii Europene pentru orice posibil scenariu care s-ar putea concretiza în perioada următoare. În acest sens, a reliefat eforturile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene de a avansa adoptarea de o manieră accelerată a tuturor măsurilor de contingenţă, pentru a asigura pregătirea adecvată a Uniunii Europene la data retragerii. 

În acest context, prim-ministrul a precizat că obiectivul Uniunii rămâne în continuare evitarea unei retrageri dezordonate a Marii Britanii şi fundamentarea unui parteneriat viitor între cele două părţi având la bază valorile şi interesele comune, se mai menţionează în comunicat. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dancila Brexit
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close