Antena 3 Actualitate Danemarca vine în ajutorul României cu medici și echipamente medicale. Arafat: ”Este o echipă specializată pe ATI”

Danemarca vine în ajutorul României cu medici și echipamente medicale. Arafat: ”Este o echipă specializată pe ATI”

de Andreea Ştefan    |    28 Oct 2021   •   10:03
Danemarca vine în ajutorul României cu medici și echipamente medicale. Arafat: ”Este o echipă specializată pe ATI”
Sursa foto: Antena 3

O echipă de nouă cadre medicale din Danemarca vine în ajutorul colegilor români în lupta împotriva COVID-19.

Şapte membri ai echipei au sosit aseară în România, iar alţi doi urmează să ajungă în cursul zilei de astăzi.

Cei trei medici şi 6 asistenţi danezi vor activa de mâine la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Capitală.

Acţiunea face parte dintr-un ajutor mai amplu, ce constă atât în personal medical, cât şi în aparatură medicală, pe care Danemarca îl oferă României în combaterea valului 4 al pandemiei.

”Vorbim de 2 medici şi 5 asistenţi medicali la acest moment. Mâine va mai veni un medic şi un asistent, iar la 11 zile se va face un schimb şi va mai veni încă o echipă, deci în total vor fi 22 de zile pe care le vor petrece la noi colegii din Danemarca.

A fost o echipă antemergătoare care a discutat cu Spitalul Balş, unde s-a stabilit că acolo va fi locul unde vor lucra. De mâine vor merge să discute cu colegii de acolo şi să intre în ture ca să activeze”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

”Echipa aceasta este specializată pe terapie intensivă şi îi va ajuta pe colegii români şi în primul rând pe pacienţii români pe o perioadă de trei săptămâni. Sperăm ca în această perioadă să vedem îmbunătăţiri în ceea ce priveşte sănătatea, pentru ca situaţia în România să revină la normal”, a spus Soren Jensen, ambasadorul Danemarcei în România.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close