Antena 3 CNN Actualitate Danemarca vine în ajutorul României cu medici și echipamente medicale. Arafat: ”Este o echipă specializată pe ATI”

Danemarca vine în ajutorul României cu medici și echipamente medicale. Arafat: ”Este o echipă specializată pe ATI”

O echipă de nouă cadre medicale din Danemarca vine în ajutorul colegilor români în lupta împotriva COVID-19.

Danemarca vine în ajutorul României cu medici și echipamente medicale. Arafat: ”Este o echipă specializată pe ATI”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    28 Oct 2021   •   10:03

Şapte membri ai echipei au sosit aseară în România, iar alţi doi urmează să ajungă în cursul zilei de astăzi.

Cei trei medici şi 6 asistenţi danezi vor activa de mâine la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Capitală.

Acţiunea face parte dintr-un ajutor mai amplu, ce constă atât în personal medical, cât şi în aparatură medicală, pe care Danemarca îl oferă României în combaterea valului 4 al pandemiei.

”Vorbim de 2 medici şi 5 asistenţi medicali la acest moment. Mâine va mai veni un medic şi un asistent, iar la 11 zile se va face un schimb şi va mai veni încă o echipă, deci în total vor fi 22 de zile pe care le vor petrece la noi colegii din Danemarca.

A fost o echipă antemergătoare care a discutat cu Spitalul Balş, unde s-a stabilit că acolo va fi locul unde vor lucra. De mâine vor merge să discute cu colegii de acolo şi să intre în ture ca să activeze”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

”Echipa aceasta este specializată pe terapie intensivă şi îi va ajuta pe colegii români şi în primul rând pe pacienţii români pe o perioadă de trei săptămâni. Sperăm ca în această perioadă să vedem îmbunătăţiri în ceea ce priveşte sănătatea, pentru ca situaţia în România să revină la normal”, a spus Soren Jensen, ambasadorul Danemarcei în România.

×
Subiecte în articol: Danemarca Raed Arafat

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close