Antena 3 CNN Actualitate Dani Mocanu a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, după bătaia de la o benzinărie din Pitești

Dani Mocanu a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, după bătaia de la o benzinărie din Pitești

Dani Mocanu, fratele său și alți indivizi care au participat la bătaia de la o benzinărie din Pitești au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor.

Dani Mocanu a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, după bătaia de la o benzinărie din Pitești
de Andreea Ştefan    |    15 Noi 2022   •   16:08

”Procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a finalizat urmărirea penală și a dispus trimiterea în judecată a unui număr de patru inculpaţi, din care:

  • un inculpat, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tentativă la omor; tulburarea ordinii şi liniştii publice; lovire sau alte violenţe, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal; art. 371 Cod penal; art. 193 alin. 2 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal;
  • un inculpat, în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal; art. 371 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 44, al. 1 Cod penal şi art. 38 alin. 1 Cod penal (în sarcina acestui inculpat s-a reţinut săvârşirea faptelor în stare de pluralitate intermediară şi în termenul de supraveghere stabilit de instanţă, acesta fiind condamnat anterior la pedeapsa de 9 luni închisoare, cu executare, prin hotărâre definitivă a unei alte instanţe de judecată);
  • un inculpat, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tulburare a ordinii si liniştii publice şi lovire sau alte violente, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 371 Cod penal şi art. 193 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.;
  • un inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii si liniştii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal.

În fapt, prin actul de sesizare a instanţei de judecată competente, s-a reţinut, printre altele, că, în seara zilei de 18.08.2022, în intervalul orar 23:45-24:00, în timp ce se afla la benzinaria OMV Petrom Podul Viilor, pe fondul unui conflict preexistent, unul din inculpaţi:

- i-a aplicat unei persoane vătămate trei lovituri cu un obiect contondent tip bâtă/rangă metalică în zona umărului, zona spatelui şi, respectiv zona capului, în timp ce victima era ţinută de mâna dreaptă şi de obiectul de vestimentaţie (tricou) de un al doilea inculpat (care astfel a împiedicat-o pe persoana vătămată să fugă din raza de acţiune a loviturilor aplicate de primul inculpat), cu scopul de a-i suprima viaţa, provocându-i leziuni traumatice cuantificate in 60-65 zile de îngrijiri medicale, care nu au pus în primejdie viaţa victimei;

- i-a aplicat unei a doua persoane vătămate o lovitura cu un obiect contondent tip bata/ranga metalica în zona buzei, zona pieptului şi, respectiv zona braţului drept, provocându-i leziuni traumatice cuantificate în 5-6 zile de îngrijiri medicale, care nu au pus în primejdie viaţa victimei.

În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat şi de sprijinul Serviciului Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Argeş, spre competentă soluționare”, se arată într-un cmunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Dani Mocanu a bătut un bărbat într-o benzinărie din Pitești până l-a lăsat lat

Dani Mocanu alături de fratele său și mai mulți indivizi au bătut cu sălbăticie un bărbat într-o benzinărie din Pitești. Atacatorii au folost și o bâtă.

În urma incidentului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au fost sesizați în noaptea de 18 spre 19 august, cu privire la faptul că la o stație peco din Pitești ar fi avut loc o stare conflictuală, în cadrul căreia un bărbat ar fi fost agresat.

Conform oamenilor legii, evenimentul violent a fost anuntat prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112.

Au fost idenficate toate persoanele din imaginI, însă nimeni nu a fost reținuți. Se pare că fapta ar fi fost planificată întrucât în imagini se vede că indivizii vin deja înarmați în benzinărie.

Victima a fost transportată de urgență la Spitalul Județean din Pitești, iar vineri dimineață a plecat spunând că se va duce, pe cont propriu, în București și încă nu a făcut plângere la poliție. Starea acestuia este ameliorată. Chiar și așa, cercetările se fac și fară plângerea întrucât imaginile arată o fapta violentă.

×
Subiecte în articol: Dani Mocanu benzinarie
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close