Antena 3 CNN Actualitate Daniel Constantin a cerut demisia directorului general al ANIF, în urma unui control al activităţii agenţiei

Daniel Constantin a cerut demisia directorului general al ANIF, în urma unui control al activităţii agenţiei

Daniel Constantin a cerut demisia directorului general al ANIF, în urma unui control al activităţii agenţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Mai 2012   •   17:17

Ministrul Agriculturii a cerut demisia directorului general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Gheorghe Iordache, în urma unui control care a arătat că a semnat contracte pentru servicii de pază la preţuri de peste 13 ori mai mare decât al contractelor anterioare, informează Mediafax.

Reprezentanţii ministerului condus de Daniel Constantin au precizat că Iordache îşi va înainta demisia în cursul zilei de miercuri.
   
"Rezultatele controlului au arătat că Iordache a semnat contracte pentru servicii de pază la un preţ de peste 13 ori mai mare decât preţul contractelor încheiate pentru acelaşi tip de servicii pentru primele cinci luni ale acestui an", se arată într-un comunicat al ministerului şi remis Mediafax.

Valoarea totală a contractelor pentru şapte loturi, fiecare dintre acestea incluzând câteva judeţe, pe durata de şapte luni (din iunie până în decembrie) este de  42 milioane de lei, fără TVA.
   
Guvernul Boc a aprobat în luna septembrie a anului trecut o ordonanţă pentru reducerea personalului ANIF, de la 5.000 de angajaţi la 1.500, şi introducerea unei taxe de îmbunătăţiri funciare pentru proprietarii terenurilor care beneficiază de acest tip de servicii.
   
Daniel Constantin declara la jumătatea lunii mai că preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Bogdan George Ilea, şi vicepreşedintele agenţiei, Adrian Didă, au demisionat.
   
Totodată, el a afirmat atunci că a primit demisia lui Miron Moldovan, directorul general al Direcţiei Generale de Buget-Finanţe din Ministerul Agriculturii.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close