Antena 3 CNN Actualitate Daniel Constantin Horodniceanu, propunerea ministrului Justiţie pentru funcţia de şef al DIICOT

Daniel Constantin Horodniceanu, propunerea ministrului Justiţie pentru funcţia de şef al DIICOT

Daniel Constantin Horodniceanu, propunerea ministrului Justiţie pentru funcţia de şef al DIICOT
09 Apr 2015   •   18:57

Ministrul Justiţiei îl propune în funcţia de procuror şef al DIICOT pe Daniel Constantin Horodniceanu, care deţine în prezent şefia DIICOT Iaşi. Recomandarea a fost trimisă, joi, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Horodniceanu are o vechime de 16 ani în funcţia de procuror, iar şase ani a ocupat funcţii de conducere, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei (MJ).

Alături de vechimea în funcţia de procuror, experienţa managerială anterioară a fost un criteriu important în alegerea sa. Horodniceanu a ocupat funcţia de procuror-şef al DIICOT Iaşi, în perioada iunie 2006 - iunie 2009, respectiv în perioada iunie 2012 - 2015.

Procurorul Daniel Horodniceanu este formator în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii în probleme de etică şi deontologie profesională a magistratului, formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum şi în domeniul protecţiei victimelor infracţiunilor de violenţă şi trafic de persoane.

Potrivit MJ, Horodniceanu a participat la numeroase cursuri de pregătire profesională organizate în ţară şi în străinătate. Horodniceanu, care în acest an va împlini 41 de ani, şi-a început activitatea profesională în anul 1998, pe postul de consilier juridic la Consiliul Judeţean Iaşi,

Funcţia de procuror-şef al DIICOT a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: DIICOT
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close