Antena 3 CNN Actualitate Daniel Constantin Horodniceanu, propunerea ministrului Justiţie pentru funcţia de şef al DIICOT

Daniel Constantin Horodniceanu, propunerea ministrului Justiţie pentru funcţia de şef al DIICOT

09 Apr 2015   •   18:57

Ministrul Justiţiei îl propune în funcţia de procuror şef al DIICOT pe Daniel Constantin Horodniceanu, care deţine în prezent şefia DIICOT Iaşi. Recomandarea a fost trimisă, joi, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Horodniceanu are o vechime de 16 ani în funcţia de procuror, iar şase ani a ocupat funcţii de conducere, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei (MJ).

Alături de vechimea în funcţia de procuror, experienţa managerială anterioară a fost un criteriu important în alegerea sa. Horodniceanu a ocupat funcţia de procuror-şef al DIICOT Iaşi, în perioada iunie 2006 - iunie 2009, respectiv în perioada iunie 2012 - 2015.

Procurorul Daniel Horodniceanu este formator în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii în probleme de etică şi deontologie profesională a magistratului, formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum şi în domeniul protecţiei victimelor infracţiunilor de violenţă şi trafic de persoane.

Potrivit MJ, Horodniceanu a participat la numeroase cursuri de pregătire profesională organizate în ţară şi în străinătate. Horodniceanu, care în acest an va împlini 41 de ani, şi-a început activitatea profesională în anul 1998, pe postul de consilier juridic la Consiliul Judeţean Iaşi,

Funcţia de procuror-şef al DIICOT a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: DIICOT
Parteneri
Autocar plin cu români, accident înfiorător în Slovenia
x close