Antena 3 CNN Actualitate Daniel Constantin: Românii aruncă la gunoi 5.000.000 de tone de alimente în fiecare an

Daniel Constantin: Românii aruncă la gunoi 5.000.000 de tone de alimente în fiecare an

Daniel Constantin: Românii aruncă la gunoi 5.000.000 de tone de alimente în fiecare an
Sursa foto: Foto: openideo.com
de M.Z.    |    18 Dec 2013   •   08:59

România se află printre ţările europene care produc cele mai multe deşeuri alimentare. Astfel, într-un an, un român aruncă la gunoi 100 de kilograme de alimente, a estimat Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, aflat în vizită la Chişinău. Asta înseamnă că, anual, în România sunt risipite 5.000.000 de tone de alimente.

Daniel Constantin a subliniat că risipa de hrană şi deşeurile alimentare reprezintă una dintre marile probleme ale lumii moderne. De altfel, 2014 a fost declarat de Comisia Europeană drept an împotriva risipei de alimente.

Ministrul român al Agriculturii s-a deplasat la Chişinău pentru consultări informale în vederea pregătirii Conferinţei Regionale pentru Europa a Organizaţiei pentru Agricultură şi Alimentaţie. Reuniunea va avea loc anul viitor, la Bucureşti.

"Risipa de alimente şi problema deşeurilor alimentare trebuie să fie în atenţia decidenţilor politici. De asemenea, consider că este datoria noastră să responsabilizăm toţi actorii de pe lanţul alimentar până la consumator", a spus ministrul Constantin.

×
Subiecte în articol: alimente Daniel Constantin
Parteneri
Horoscop 2 iunie 2023. Taurii se gândesc la cifre, Leii sunt îndrăgostiţi
x close