Antena 3 CNN Actualitate Daniel Dragomir, fugit din țară înainte să fie condamnat la închisoare. Interviu exclusiv cu fiul și soacra fostului colonel SRI: "Nu știu unde este, a zis că pleacă în oraș"

Daniel Dragomir, fugit din țară înainte să fie condamnat la închisoare. Interviu exclusiv cu fiul și soacra fostului colonel SRI: "Nu știu unde este, a zis că pleacă în oraș"

Fostul ofiţer de informaţii, Daniel Dragomir, ar fi fugit din ţară cu mașina prin Arad, cu o zi inainte ca judecătorii să îl condamne la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, potrivit unor surse.

Daniel Dragomir, fugit din țară înainte să fie condamnat la închisoare. Interviu exclusiv cu fiul și soacra fostului colonel SRI: "Nu știu unde este, a zis că pleacă în oraș"
de Claudia Simion    |    19 Iun 2020   •   12:15

Din moment ce nu a fost găsit de polițiști la niciuna dintre adresele sale, a fost dat în urmărire națională.

Potrivit unor surse, soții Dragomir ar fi părăsit deja România cu o zi înainte ca judecătorii să dea sentința. Cu toate acestea, fiul și soacra fostului colonel SRI spun că ieri, la ora 12, cei doi erau acasă, în București, și că au spus că pleacă în oraș.

Roxana Ciucă, reporter Antena 3, a luat un interviu în exclusivitate soacrei și fiului cel mare al lui Daniel Dragomir, care au oferit mai multe detalii pe acest subiect.

"Nu știam nimic. Ieri, pe la ora 12, au zis că pleacă în oraș și nu au mai venit. Nu ne-au spus nimic, nici băiatului, nici mie. Nu și-au luat bagaje, nu au luat nimic. Nu știu dacă se aștepta sau nu, nu vorbea cu mine despre asta", a explicat soacra lui Daniel Dragomir.

"Până să plece în oraș, mi-au spus că sâmbătă mă duc ei la mine acasă, la țară", a mai spus soacra fostului colonel SRI.

Potrivit ei, în cursul nopții trecute, în jurul orei 3 și jumătate, în jur de 8-10 polițiști au intrat peste ei în casă pentru a-l căuta pe Daniel Dragomir.

Ianis Dragomir, fiul cel mare al lui Daniel Dragomir - "Nu am nicio idee unde sunt părinții mei. Ultima dată am vorbit cu ei înainte să plece, la ora 12. Au zis că se duc în oraș.

În cursul nopții trecute, la poartă se auzeau sunete foarte puternice, eu am coborât scările și ne-am trezit cu polițiștii în casă. Au spus că îl caută pe Daniel Dragomir. Am încercat să-i sun pe părinți, nu sună, au telefonul închis".

Ianis a spus că în locuința din Pantelimon stăteau el, împreună cu părinții și cu fratele său de nouă ani.

Daniel Dragomir, condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare. Soția fostului colonel SRI, condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a fost condamnat, joi, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare de magistrații Curții de Apel București, care au desființat parțial decizia prin care a fost achitat, inițial, de fapte de corupție.

Soția fostului colonel SRI, Marinela Zoica Dragomir, fost cadru activ, a fost condamnată pentru complicitate la trafic de influență. Trebuie să execute pedeapsa de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 8 luni închisoare, respectiv o treime din pedepsele care nu se execută, în final inculpata având de executat pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 8 luni închisoare.

Decizia de joi a Curții de Apel București este definitivă.

Dacă Daniel Dragomir nu va fi găsit în România, va fi dat în urmărire internațională.

Soția acestuia a fost condamnată la închisoare cu suspendare, motiv pentru care nu a fost dată în urmărire. Însă, are niște obligații pe care i le-au impus judecătorii. Trebuie să facă muncă în folosul comunității la Primăria din orașul Pantelimon. Dacă cei de la primărie o vor căuta acasă și nu o vor găsi, vor fi nevoiți să anunțe autoritățile să ia măsurile legale ce se impun.

Daniel Dragomir ar fi fugit din țară înainte să fie condamnat la închisoare. Interviu exclusiv cu fiul și soacra fostului colonel SRI: "Nu știu unde sunt părinții mei, au zis că pleacă în oraș"

 

×
Subiecte în articol: Marinela Zoica Arad daniel dragomir
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close