Antena 3 CNN Actualitate Daniel Dragomir, la audierile din Comisia Parlamentară: Doamna Kovesi a fost invitată la Oprea pentru că ea avea cătușele

Daniel Dragomir, la audierile din Comisia Parlamentară: Doamna Kovesi a fost invitată la Oprea pentru că ea avea cătușele

Daniel Dragomir, la audierile din Comisia Parlamentară: Doamna Kovesi a fost invitată la Oprea pentru că ea avea cătușele
30 Oct 2017   •   15:09

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, a vorbit astăzi la audierile din Comisia parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009.

Iată principalele declarații:

”S-au întâlnit acasă la domnul Oprea pentru a veni cu soluții concrete pentru împiedicarea unor posibile demersuri de renumărare ale voturilor din Diaspora”.

”La acea întâlnire au participat Gabriel Oprea, domnul Maior, domnul Coldea, doamna Kovesi, domnul Andronic și, din când în când, domnul Dîncu”.

”Invitarea lui Dan Andronic a fost făcută cu un scop. Cunoștea zona de media. Problema cea mai spinoasă erau acele sondaje scoase de Antena 3 și Realitatea la ora 21.00. Aceste două sondaje îl dădeau câștigător pe Mircea Geoană (...) rațiunea invității ținea de găsirea modalităților de a fi contracarate mediatic”

”Rațiunea invitării doamnei Kovesi era foarte clară. Dumneaei deținea cătușele”

”Domnul Oprea era la acel moment cel mai băsist dintre cei prezenți”

”Coldea primise semnale foarte clare privind îndepărtarea sa din funcție. A fost o întâlnire extrem de tensionată”

”Sondajul prezentat la B1 prezenta 50.4% pentru Traian Băsescu. Singurul sondaj care dăduse lucrurile spre o anumită zonă. Exit poll-ul se dă fără voturile din Diaspora. Imediat înainte de acest sondaj, au avut loc mai multe discuții între Vasile Blaga și Andrei Muștescu. La ora 21.00 tendința a fost de a prezenta un sondaj 50-50. La acea discuție Blaga i-a cerut lui Mușetescu să pună acel sondaj având în vedere si voturile din Diaspora. S-a și prelungit programul de votare la unele dintre secții, nu aveau cum să fie incluse în exit-poll”

”Sufrageria domnului Oprea a constituit locul de identificare a soluțiilor de blocare a domnului Cătălin Voicu. Cătălin Voicu a făcut obiectul unei supravegheri pe siguranță națională, din 2009. În cursul anului 2009 nu s-au luat măsuri. În 16 noiembrie 2009 se produce un act de autosesizare pe infracțiuni de corupție în cazul lui Cătălin Voicu. Au existat presiuni din partea SRI pentru a se acționa cât mai repede. Din câte știu la aceste presiuni a rezistat Daniel Morar, care nu a fost de acord cu aceste acțiuni”

×
Subiecte în articol: audieri daniel dragomir
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close