Antena 3 CNN Actualitate Daniel Funeriu: Reducerile de posturi în Educaţie vor fi făcute de la 1 septembrie 2010

Daniel Funeriu: Reducerile de posturi în Educaţie vor fi făcute de la 1 septembrie 2010

Daniel Funeriu: Reducerile de posturi în Educaţie vor fi făcute de la 1 septembrie 2010
30 Dec 2009   •   13:39

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, îi asigură pe profesori că nu se vor face disponibilizări până la finalul acestui an şcolar. Acesta a declarat, miercuri, că măsurile de punere în practică a Ordonanţei 114 cu privire la concedierile din Învăţământ vor fi puse în aplicare de la 1 septembrie 2010.

"Niciun post nu va fi pierdut până la 31 august 2010", a declarat Funeriu.

Ministrul Educaţiei susţine că a invitat sindicatele la minister pentru a discuta despre aceste măsuri. Întâlnirea este programată să aibă loc pe 5 ianuarie 2010.

"Îi voi ruga pe liderii sindicali care deja au confirmat prezenţa să-mi prezinte viziunea domniilor lor pentru implementarea acestor măsuri", a spus Funeriu.

FUNERIU: NICIUN POST NU VA FI PIERDUT PÂNĂ ÎN SEPTEMBRIE


Cât priveşte aplicarea propriu-zisă a măsurilor, Funeriu susţine că punctele esenţiale vor avea în vedere două aspecte fundamentale: interesul elevului şi costuri sociale minime.


"Responsabilitatea ministrului este şi aceea de a-i proteja pe dascăli şi angajaţii din Învăţământ şi de a le oferi alternative", a mai spus ministrul.


Executivul a hotărât, în prima şedinţă de după învestire, reducerea numărului de posturi finanţate de la bugetul de stat cu 10%. Astfel, până la finele anului 2010, vor rămâne numai 306.000 de locuri bugetate, din actualul de 339.688. Ordonanţa emisă presupune concedierea a circa 15.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Daniel Funeriu concedieri educatie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close