Antena 3 CNN Actualitate Premieră în magistratură: Daniel Horodniceanu este anchetat de Inspecția judiciară, după ce a lovit o mașină de Poliție și a înjurat doi agenți

Premieră în magistratură: Daniel Horodniceanu este anchetat de Inspecția judiciară, după ce a lovit o mașină de Poliție și a înjurat doi agenți

Premieră în magistratură. Procurorul Daniel Horodniceanu este cercetat disciplinar de Inspecția judiciară, după ce a ameninţat doi poliţişti care l-au oprit în trafic.

de Cristi Popovici    |    14 Iun 2023   •   13:42

Incidentul a avut loc în luna mai şi a fost surprins cu camera telefonului de unul dintre agenţi. La momentul respectiv, Horodniceanu i-a certat pe poliţişti că l-au oprit în trafic, amenințându-i chiar că va vorbi cu superiorii lor.

Horodniceanu fusese tras pe dreapta, pe un drum din judeţul Iaşi, pentru că făcuse o depăşire fără a semnaliza corespunzător şi pentru că circula cu o viteză mai mare decât cea legală, au spus poliţiştii la acel moment.

Agentul în cauză i-a spus că nu îl amendează, ci doar că îi solicită actele şi doreşte să îi atragă atenţia privind greşelile comise în trafic. În acel moment, procurorul Horodniceanu s-a enervat pentru că poliţistul nu l-a recunoscut, ameninţându-l chiar că îi va suna superiorii.

Citeşte şi: Procurorul "Ştii cine sunt eu?", afacere imobiliară de milioane de euro cu noul sediul al DIICOT

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La câteva zile de la incident, Consiliul Superior al Magistraturii anunţase că Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu şi va face verificări în cazul respectiv.

La finalizarea cercetării disciplinare, inspectorii judiciari pot dispune fie sesizarea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că Daniel Horodniceanu este nevinovat.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close