Antena 3 CNN Actualitate Daniel Morar, acuzat de corupţie de fostul procuror Gabriela Ghiţă

Daniel Morar, acuzat de corupţie de fostul procuror Gabriela Ghiţă

Daniel Morar, acuzat de corupţie de fostul procuror Gabriela Ghiţă
03 Noi 2009   •   09:08

Cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale, un nou scandal vine să zguduie imaginea sistemului judiciar . De această dată, în joc este numele lui Daniel Morar, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Mai multe acuzaţii la adresa acestuia au fost lansate de fostul magistrat Gabriela Ghiţă. Scandalul culminează cu cererea adresată instanţei, de anulare a decretului de reînvestire la şefia DNA a lui Morar, scrie Jurnalul Naţional.

Încă din luna februarie, înainte ca Morar să fie reînvestit la şefia DNA, fostul procuror Gabriela Ghiţă a făcut tot posibilul pentru a bloca acest proces. A adresat numeroase cereri CSM, Preşedinţiei şi ministerului de resort, dar a apelat şi la puterea judecătorească. Motivele invocate sunt cât se poate de serioase. Gabriela Ghiţă a fost trimisă în judecată, la începutul anului, în dosarul fraudării concursului pentru ocuparea funcţiilor de procurori-şefi. Susţine însă că este de fapt victima unei înscenări judiciare pusă în practică de Morar prin mijloace de corupţie, cu complicitatea şefului statului, potrivit Jurnalul Naţional. Motivul - eliminarea unuia dintre procurorii care au instrumentat dosarul Flota.

Acuzaţiile la adresa lui Morar nu se opresc însă aici. România a primit mai multe decizii de condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cel puţin două dosare întocmite de procurorul Daniel Morar. Este vorba despre cazul lui Liviu Ciupe, arestat de Morar în 1999, pe când era procuror la Parchetul Curţii de Apel Cluj, dar şi al judecătorului Daniel Burzo. Decizia instanţei a fost aceeaşi - încălcarea abuzivă a drepturilor stabilite de CEDO. Pe scurt, Gabriela Ghiţă susţine că deşi Morar nu îndeplineşte condiţiile legale şi morale pentru a exercita şefia DNA, este menţinut în funcţie întrucât este un pion al preşedintelui Băsescu, fapt demonstrat de instrumentarea favorabilă a dosarului Flota, mai scrie Jurnalul Naţional.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Daniel Morar coruptie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close