Antena 3 CNN Actualitate Daniel Morar: ?Dosarele DNA nu sunt politice?

Daniel Morar: ?Dosarele DNA nu sunt politice?

Daniel Morar: ?Dosarele DNA nu sunt politice?
05 Dec 2008   •   09:02

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a declarat joi pentru RFI că dosarele DNA nu sunt "politice", iar citarea unor persoane precum Adrian Năstase sau Paul Păcuraru nu se face în funcţie de succesul sau insuccesul în alegeri. "De trei ani de zile, tot timpul dosarele noastre apar în anumite momente, se spune, în anumite momente. De fapt, dosarele noastre apar potrivit ritmului lor de soluţionare. Atunci când procurorul îşi termină un dosar, îl trimite în instanţă sau dă soluţie de netrimitere, atunci când procurorul are nevoie de o citare, citează omul", a spus Daniel Morar.
Adrian Năstase, Paul Păcuraru şi alte persoane implicate în campania electorală au fost citate şi în octombrie sau noiembrie, dar acestea au cerut procurorilor să amâne audierea sau prezentarea materialelor de urmărire penală până după alegerile parlamentare. "Ca să discutăm concret de ce au venit aceste persoane acum la DNA, va spun că nu e nicio coincidenţă, întrucât aceste două persoane, plus şi altele care au fost implicate în campania electorala, au fost citate şi anterior la DNA de către procurori, în cursul lunilor octombrie şi noiembrie, nu s-au prezentat şi au solicitat procurorilor să le amâne audierea sau prezentarea materialului, sau realizarea altor acte procedurale, până dupa 30 noiembrie, până după data alegerilor, iar procurorii le-au acceptat aceste cereri", a explicat Daniel Morar.
Dosarele DNA, spune Morar, nu sunt "politice", iar succesul în alegeri nu are nicio legătură cu citarea într-un dosar penal. "Nu în funcţie de succesul sau insuccesul în alegeri, de poziţia unei persoane este citată acea persoană la DNA, chiar nu are nicio legătură succesul în alegeri cu citarea într-un dosar penal. Nu sunt dosare politice, sunt dosare obişnuite şi lucrurile merg în ritmul lor", a mai spus Daniel Morar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DNA Daniel Morar politic dosare Adrian Nastase
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close