Antena 3 CNN Actualitate Daniel, tânărul căutat pe munte trei zile, de peste 20 de salvamontiști, pompieri și jandarmi, a fost găsit "bine mersi la domiciliu"

Daniel, tânărul căutat pe munte trei zile, de peste 20 de salvamontiști, pompieri și jandarmi, a fost găsit "bine mersi la domiciliu"

Căutările tânărului de 36 de ani rătăcit pe traseul Piciorul Pietrei Arse au fost reluate, luni dimineața, fiind mobilizați 18 salvamontiști din cadrul formațiilor Salvamont Prahova, Sinaia și Bușteni, 6 pompieri și 3 jandarmi. Dupa zeci de ore de căutări, s-a descoperit că barbatul era, de fapt, acasă.

Daniel, tânărul căutat pe munte trei zile, de peste 20 de salvamontiști, pompieri și jandarmi, a fost găsit "bine mersi la domiciliu"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    23 Aug 2021   •   13:21

"După 3 zile de căutări, zi și noapte, de la apelul de urgență lansat de cel cu probleme, după un efort deosebit a zeci de salvatori , după resurse umane, materiale și financiare consumate, abia acum cel dispărut a binevoit să își pornescă telefonul și astfel să aflăm că el se află bine mersi la domiciliu. Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situații depășesc capacitatea noastră de înțelegere.", au transmis cei de la Salvamont Prahova.

Daniel este căutat pe munte de peste 12 ore, de Salvamontişti. "E dificil, sunt şi foarte mulţi urşi în zonă"

Au fost căutări disperate, duminică, după ce un turist este dispărut de mai bine de 12 ore la munte.

Potrivit Salvamont, el este căutat pe traseul Piatra arsă - Poiana stânii. De asemenea, nu se poate comunica cu turistul, pentru că are telefonul închis.

"Sâmbătă seara, în jurul orei 21.20 am fost anunţaţi de acesg turist, Daniel Zariolu se numeşte, că a plecat de la cabana Piatra arsă spre Poiana stânii. 

A ajuns într-o zonă cu ceva apă şi ziduri foarte înalte, după care s-a închis telefonul.

Am căutat cu 2 echipe până la ora 3 dimineaţa, acum am pornit cu alte echipe pentru căutarea lui.

Acesta este un traseu mediu, bine marcat, chiar populat, dar probabil că el a deviat de la traseu, pentru că pe acolo nu există apă şi ziduri de beton.

Aceste operaţiuni de căutare sunt dificile pentru că echipele s-au abătut pe alte zone, unde sunt şi foarte mulţi urşi în zonă, e dificil", a spus Nae Cojanu, şef Salvamont Sinaia.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close