Antena 3 CNN Actualitate Daniel Tudorache, vizat într-un dosar DNA. Procurorii au efectuat zeci de percheziții în această dimineață

Daniel Tudorache, vizat într-un dosar DNA. Procurorii au efectuat zeci de percheziții în această dimineață

Procurorii DNA au efectuat, în această dimineață, zeci de percheziții într-un dosar penal care îl vizează pe fostul primar de la Sectorul 1, Daniel Tudorache.

Daniel Tudorache, vizat într-un dosar DNA. Procurorii au efectuat zeci de percheziții în această dimineață
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    19 Noi 2020   •   13:30

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârșite în cursul anului 2020 și anterior.

În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției de Operațiuni Speciale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” este comunicat de presă venit din partea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Daniel Tudorache: Sunt linistit și mândru în legătură cu activitatea desfășurată în mandatul meu de Primar al Sectorului 1

Imediat după ce în presă a apărut această informație, Daniel Tudorache a avut și prima reacție.

Dragi prieteni,

Au apărut în mass media informații că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au efectuat o percheziție domiciliară. Pentru a nu se face speculații cu substrat politic și pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoștință situația reală.

Percheziția a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea și anume ACHIZIȚIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1.

Din punctul de vedere al actualului Primar al Sectorului 1, achiziția de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaților Primăriei care nu au “pupat inelul”.

Revenind la percheziție, am pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea.

Nu am fost “ridicat”, “dus la audieri”, “reținut” sau subiect al vreunei alte acțiuni spectaculoase și nici nu mi s-a adus la cunoștință că aș avea calitatea de “suspect” sau “inculpat” în vreun dosar.

Mai multe detalii nu știu în acest moment, însă vă voi ține la curent cu orice noutate. Mă voi prezenta la orice solicitare a autorităților, pentru că, așa cum am mai spus, nu am nimic de ascuns. Și, cel mai important, sunt linistit și mândru în legătură cu activitatea desfășurată în mandatul meu de Primar al Sectorului 1”, a declarat Daniel Tudorache. 

×
Subiecte în articol: Daniel Tudorache perchezitii

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close