Daniel Zamfir (PNL): Plafonul de 150.000 euro face inaplicabilă Legea dării în plată

29 Feb 2016   •   21:20
Daniel Zamfir (PNL): Plafonul de 150.000 euro face inaplicabilă Legea dării în plată
Deputatul PNL Daniel Zamfir, inițiatorul legii dării în plată, a spus luni, după ce proiectul său a trecut de Senat, că introducerea plafonului de 150.000 de euro este ”un măr otrăvit”, care va da naștere unor discuții interminabile pe discriminare.
 
”Acum, plafonul (de 150.000 de euro - n.r.) o face inaplicabilă. Acest plafon reprezintă un măr otrăvit, pentru că dă naștere unor discuții interminabile pe discriminare. Introducând acest plafon, chiar ducem legea în discriminare”, a spus deputatul PNL Daniel Zamfir, inițiatorul legii dării în plată, luni, într-o intervenție telefonică la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 
Senatorii au decis, luni, ca programul Prima Casă să nu fie scos de sub prevederile Legii dării în plată şi, în acelaşi timp, au admis amendamentului cerut de BNR care impunea un plafon maxim de 150.000 de euro pentru valoarea imobilelor cu destinaţie de locuinţă.
 
”Nu facem decât să discriminăm o anumită categorie de persoane, pntru că aici e vorba de o datorie, iar noi nu pitem discrimina un consumator în funcție de datoria pe care o are. (...) NU e o lege de protecție socială”, a adăugat liberalul Daniel Zamfir.
 
 
Cătăniciu: Această lege a declanşat un război între români şi bănci
 
Steluța Cătăniciu, deputat ALDE și coinițiator al Legii dării în plată, a spus că legea a declanşat practic un război între români şi bănci.
 
Senatorii au adoptat, luni, cu unanimitate de voturi, legea dării în plată, rezultatul fiind de 119 voturi "pentru" şi niciunul împotrivă. 
 
Legea dării în plată se află în faza reexaminării, iar Senatul este prima Cameră sesizată. Decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor.
 
Amendamentul cerut de BNR fusese respins în comisiile de specialitate. 

Sulfina Barbu: PNL nu e de acord cu acest amendament
 
Sulfina Barbu, vicepreședintele PNL, a spus că partidul pe care îl reprezintă nu este de acord cu acest amendament și nu a fost nici în Senat.
 
”Mi se pare bizar că PSD vine cu acest amendament exact la reexaminarea legii. (...) Cu siguranță, Camera Deputaților va susține ce e constituțional și vor fi împotriva acestui amendament”, a spus liberala Sulfina Barbu, luni, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

 

Parteneri
x close