Antena 3 CNN Actualitate Daniel Zamfir explică ce s-ar întâmpla, de fapt, în România după introducerea impozitului progresiv

Daniel Zamfir explică ce s-ar întâmpla, de fapt, în România după introducerea impozitului progresiv

Daniel Zamfir a explicat ce înseamnă, de fapt, impozitul progresiv dorit de social-democraţi. Senatorul afirmă că această propunere nu este o decizie luată peste noapte de PSD.

Daniel Zamfir explică ce s-ar întâmpla, de fapt, în România după introducerea impozitului progresiv
Sursa foto: Captură Antena 3
de Gabriel Dano    |    18 Mai 2022   •   22:04

Potrivit lui Daniel Zamfir, impozitarea progresivă ”nu este altceva decât o reaşezare fiscală, o altă modalitate de fiscalizare, alta decât cota unică, şi ”nu înseamnă că vor creşte impozitele, că luăm de la bogaţi şi dăm la săraci”.

”Nu este altceva decât o reaşezare fiscală, o altă modalitate de fiscalizare, alta decât cota unică”, a spus senatorul PSD. Acesta a adăugat că în acest moment există o variantă de lucru la Ministerul de Finanţe, care va fi discutată cu mediul de afaceri, şi ”nu va intra în coaliţie fără discutarea înainte cu aceştia”, precizează Zamfir, potrivit News.ro.

Daniel Zamfir amintește că această cotă unică a fost introdusă în 2005 de Alianţa D.A, iar celelalte guverne de stânga au menţinut cota unică.

”După adoptarea cotei unice, PSD, fiind la guvernare de mai multe ori, a menţinut acest model economic. Majoritatea covârşitoare a statelor europene, de peste ocean, au acest mecanism de cotă progresivă, care nu înseamnă  că vor creşte impozitele, că luăm de la bogaţi şi dăm la săraci. Cota unică a rămas doar în ţările din blocul comunist, Bulgaria şi Ungaria”.

Două săptămâni este termenul pe care îl au la dispoziție specialiştii înainte ca propunerea să fie prezentată mediului de afaceri.

”Nu însemană o schimbare radicală a actualului sistem, ci o reaşezare fiscală pentru o mai bună colectare.Transparent şi adoptată cu şase luni înainte de a intra în vigoare”, a mai spus Daniel Zamfir.
 

×
Subiecte în articol: Daniel Zamfir impozit progresiv
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close