Antena 3 CNN Actualitate Daniela Mihai Vasiliu, profesoara de artă care a inspirat sute de copii

Daniela Mihai Vasiliu, profesoara de artă care a inspirat sute de copii

O profesoară de istoria artei a încurajat sute de copii să-si urmeze visul. Au ajuns să studieze la universităti din tara si din străinatate arte vizuale sau arhitectură si să lucreze în domeniul artistic. Daniela Mihai Vasiliu este profesor la Clubul de Excelenţă al Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Este doctorandă la Universitatea Natională de Arte din București și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Daniela Mihai Vasiliu, profesoara de artă care a inspirat sute de copii
de Iulia Gorgorin    |    09 Dec 2020   •   14:20

Daniela Mihai Vasiliu, a vorbit în cadrul rubricii Eroul Zilei de la Antena 3, despre cum reușește să inspire atâția copii să se îndrăgostească de pictură.

''Este o provocare întradevăr, mai ales anul acesta care a fost un pic atipic, însă consider că trebuie să ne regăsim resursele interioare de a continua și de face performanță, indiferent de condițiile în care ne aflăm. La Fundație, în mod normal, cursurile la Clubul de Excelență sunt foarte dinamice și diverse.

Anul acesta a continuat cursul într-un mod diferit și am realizat, spre exemplu, la începutul anului, o serie de tutoriale accesibile tuturor copiilor, cu diferite tehnici, iar anul acesta din toamnă, am organizat cursul de istoria artei care reunește copii din toate orașele țării, din Republica Moldova, Germania și este întradevăr o nouă provocare, însă pentru copii este bine să se organizeze, să se întâlnească și să continue procesul de învățare.

Cred că este important să te apropii de copii cu blândeţe şi să găseşti calitatea din fiecare copil. Întotdeauna, am încercat să organizez orele mele sub formă de joc şi să pară un joc în care copiii pot face ei regulile şi să aibă acea libertate de a controla creaţia pe care urmează să o realizeze. 

(...) Am întâlnit copii care inţial, nu erau foarte convinşi de calităţile lor, însă, uneori poate insistenţa mea şi rezultatele pe care le-au avut, i-au încurajat să continue pe drumul acesta. Avem o mulţime de foşti cursanţi la Clubul de Excelenţă, care în prezent sunt studenţi la universităţile de artă din ţară şi din afară. O parte din aceştia deja au absolvit facultăţile şi sunt artişti, deci, consider că perseverenţa şi dragostea cu care te apropii de copii poate să îi conducă pe drumul cel mai potrivit în viaţă'', a spus Daniela, profesor la Clubul de Excelenţă al Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close