Antena 3 CNN Actualitate Darius Vâlcov, amendat cu 2.000 de lei de CNCD pentru clipul care sugera că #rezist şi FDGR sunt organizaţii naziste

Darius Vâlcov, amendat cu 2.000 de lei de CNCD pentru clipul care sugera că #rezist şi FDGR sunt organizaţii naziste

Darius Vâlcov, amendat cu 2.000 de lei de CNCD pentru clipul care sugera că #rezist şi FDGR sunt organizaţii naziste
03 Oct 2018   •   16:06

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a fost amendat miercuri cu 2.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru clipul video publicat pe Facebook care sugera ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste şi în care apărea şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, asemănat cu Hitler. De asemenea, fostu ministru al Educaţiei Liviu Pop a primit avertisment de la CNCD, pentru declaraţiile potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este un “continuator” al unui grup nazist.

"Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizaţie nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizaţie fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, şi Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că preşedintele României este liderul unei organizaţii naziste", arată CNCD.

De asemenea, fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop a primit un avertisment contravenţional pentru declaraţia conform căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizaţii naziste, CNCD considerând că această afirmaţie constituie o faptă de discriminare. Şi în acest caz, decizia CNCD a fost luată cu unanimitate de voturi, transmite news.ro.

×
Subiecte în articol: Darius Valcov liviu pop Klaus Iohannis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close