Antena 3 CNN Actualitate Darius Vâlcov, audieri la Instanța Supremă. Fostul primar al Slatinei vrea rejudecarea de la zero a dosarului în care fost condamnat

Darius Vâlcov, audieri la Instanța Supremă. Fostul primar al Slatinei vrea rejudecarea de la zero a dosarului în care fost condamnat

Darius Vâlcov, audieri la Instanța Supremă. Fostul primar al Slatinei vrea rejudecarea de la zero a dosarului în care fost condamnat
11 Iun 2019   •   13:51

UPDATE Darius Vâlcov, fostul consilier pe probleme economice al premierului, cere unui complet de cinci judecători de la Instanţa supremă anularea deciziei prin care a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie şi rejudecarea procesului de la zero, pe motiv că primii magistraţi nu ar fi fost specializaţi în judecarea unor astfel de fapte. 

Dosarul - care vizează mai multe licitaţii de lucrări pentru apă şi canalizare - se află acum în judecată la un complet ierarhic superior de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, format din cinci judecători. 

Instanţa supremă a reluat, marţi, dezbaterile în cazul apelului declarat de Darius Vâlcov, dar şi de DNA cu privire la decizia prin care acesta a fost condamnat. 

----------------------------

Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă, ajunge marți la Instanța Supremă, înaintea vacanței judecătorești.

Acesta va fi audiat în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Mai exact, DNA îl acuză că a încasat sume importante drept mită de la firma Tehnologica Radion după ce a ajutat compania să obţină mai multe contractele cu autorităţile locale din judeţul Olt.

În prima instanţă, fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Darius Valcov audieri instanta suprema
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close