Antena 3 CNN Actualitate Darius Vâlcov, denunţat de un deputat. DNA: Fostul ministru i-a cerut deputatului Bărbulescu să distrugă probe aflate într-un seif

Darius Vâlcov, denunţat de un deputat. DNA: Fostul ministru i-a cerut deputatului Bărbulescu să distrugă probe aflate într-un seif

Darius Vâlcov, denunţat de un deputat. DNA: Fostul ministru i-a cerut deputatului Bărbulescu să distrugă probe aflate într-un seif
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mar 2015   •   12:37

Darius Vâlcov i-ar fi cerut deputatului Daniel Ionuţ Bărbulescu să distrugă o serie de probe dintr-un seif pe care i-l lăsase spre păstrare, potrivit informaţiilor din referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a fostului ministru de Finanţe.

Conform declaraţiilor lui Bărbulescu, Vâlcov i-a cerut să distrugă ambalajele în care se aflau sumele de bani care proveneau din infracţiuni, dar şi alte documente care conţineau înscrisuri olografe ale inculpatului cu privire la date calendaristice şi sume de bani.

"Mi-a spus să îl deschid şi să distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic şi de hârtie în care se aflau banii şi eventualele documente, respectiv nişte plicuri rupte pe care se afla un scris de mână (date calendaristice şi sume de bani). M-am conformat solicitării lui Vâlcov Darius Bogdan şi cu această ocazie am văzut că în seif se aflau sume de bani", se arată în declaraţia dată de martor, citată în referatul de arestare.

Darius Vâlcov mai este acuzat că ar fi încercat să influenţeze şi alte două persoane, care au calitate de inculpaţi în dosar, cerându-le să distrugă documentele şi hard-diskurile în care erau înregistrate tranzacții fictive efectuate prin intermediul unei societăţi.

În plus, aflând de un control al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală solicitat de DNA, Vâlcov l-ar fi asigurat pe inculpatul Lucian-Petruţ Şuşală că va interveni pe lângă şeful echipei de control, pentru a influența rezultatul verificărilor.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, va fi prezentat astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în anul 2009, Darius Vâlcov a primit, în calitate de primar al municipiului Slatina, două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt şi Drăgăneşti. Faptele ar fi fost săvârşite în perioada 2009 — 2013.

×
Subiecte în articol: Darius Valcov
Parteneri
Hidroelectrica anunţă schimbări la transmiterea indexului în februarie
x close