Antena 3 CNN Actualitate Darius Vâlcov, despre remanierea miniștrilor: „E un semn de profesionalism”

Darius Vâlcov, despre remanierea miniștrilor: „E un semn de profesionalism”

Darius Vâlcov, despre remanierea miniștrilor: „E un semn de profesionalism”
02 Dec 2018   •   20:19

Consilierul premierului Dăncilă Darius Vâlcov a declarat în emisiunea Subiectiv cum a ajuns să colaboreze cu Liviu Dragnea.

„Totul a pornit de la o solicitare, apoi a devenit o prietenie. Când rezonezi cu oamenii care lucrezi și vrei să schimbi viața românilor...”.

Întrebat dacă e bine ca imagine schimbarea miniștrilor, conslierul premierului a declarat: „E un semn de profesionalism, acest program de guvernare este o piatră de încercare. Dacă dăm în spate 28 de ani, este un program de care chiar se vorbește, erau niște programe care după alegeri dispăreau. Și puterea celor care vin și conduc ministerele se dovedește limitat. Fiind limitată, decizia politică avea de ales. Ori mergem mai departe dar vedem că nu fac performanță, ce faci? Îl ții mai departe? Sau îl schimbi și încerci mai departe. Soluția a fost cea corectă”.

Întrebat de câte ori se consultă cu Liviu Dragnea, Vâlcov a completat: „De câteva ori pe săptămână mă consult cu domnul Dragnea”.

Darius Vâlcov a declarat, că, până în prezent, în acest an, au fost finalizaţi 43 de kilometri de cale ferată, iar până la finalul anului vor fi gata, în total, 187 de kilometri de cale ferată, în condiţiile în care, în ultimii 28 de ani, au fost reabilizaţi 400 de kilometri de cale ferată. În plus, a subliniat că, în următoarele 15 zile, vor fi gata 144 de kilometri de cale ferată.

Consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă a mai spus că, anul acesta, au fost daţi în folosinţă 53 de kilometri de autostradă, iar, până pe 15 decembrie, vor fi, în total, daţi în folosinţă 73 de kilometri de autostradă.

Acesta a menţionat că, în ianuarie, cifra va ajunge la 113 kilometri de autostradă, deoarece vor fi finalizaţi 40 de kilometri de autostradă, iar directorul CNAIR poate fi demis, dacă, până la 31 decembrie, nu vor fi gata cei 101 kilometri de autostradă promişi.

„Este un angajament în mapa doamnei prim-ministru din partea actualului director al CNAIR de 101 kilometri, până la sfârşitul anului. Bineînţeles că, pe 31 decembrie, doamna prim-ministru va trebui să ia o decizie, într-o parte sau în alta”, a detaliat Vâlcov.

×
Subiecte în articol: Darius Valcov
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close