Antena 3 CNN Actualitate Tribunalul Bucureşti a admis anularea diplomei de doctor în Finanțe lui Darius Vâlcov pentru plagiat

Tribunalul Bucureşti a admis anularea diplomei de doctor în Finanțe lui Darius Vâlcov pentru plagiat

Tribunalul București a admis, miercuri, cererea Academiei de Studii Economice București de a anula diploma de doctor în Finanțe a lui Darius Vâlcov. Decizia poate fi atacată cu recurs

Tribunalul Bucureşti a admis anularea diplomei de doctor în Finanțe lui Darius Vâlcov pentru plagiat
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2021   •   20:05

Comisia de lucru a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare( CNATDCU), care a analizat sesizarea de plagiat în acest caz, a concluzionat că aproximativ 50 de pagini, reprezentând 23% din teza de doctorat a fostului consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori.

”În urma analizei efectuate am constatat că teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul Vâlcov D. Darius Bogdan la Academia de Studii Economice din Bucureşti include texte copiate din alţi autori fără ca acestea să fie citate conform normelor academice şi fără a indica sursa, peste 80 de pagini.

Constatând aceste abateri grave de la etica cercetării, consider că se confirmă existenţa plagiatului înscrisă în sesizarea UEFISCDI  nr. 516/27.02.2019 cu privire la teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN şi propun retragerea titlului de doctor în Finanţe domnului VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN”, afirmă în raportul său  prof. univ. dr. Alin Marius Andrieş.

Darius Vâlcov, a respins acuzaţiile, afirmând că este vorba despre o acţiune de decredibilizare a sa la a cărei origine ar fi ” o parte din cei 19.000 de angajaţi ai SRI ” inclusiv „acoperiţii”.

În 28 februarie 2019, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) anunţa că a admis sesizarea referitoare la teza de doctorat a consilierului de stat Darius Vâlcov şi că urmează să o analizeze informa în aprilie 2020, G4Media.ro

Minuta instanței

Tribunalul București a admis, miercuri, cererea Academiei de Studii Economice București de a anula diploma de doctor în Finanțe a lui Darius Vâlcov.

"Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune anularea diplomei de doctor seria F nr.0003384 eliberata sub nr.448/19.10.20210. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti- Sectia a-II-a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronunţată azi, 20.01.2021, prin punerea soluției la dispozitia părților de către grefa instanței.”

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close