Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu Darius Vâlcov după ce s-a predat în Italia. Când va fi extrădat

Ce se întâmplă cu Darius Vâlcov după ce s-a predat în Italia. Când va fi extrădat

Fostul ministru de Finanțe al României, Darius Vâlcov, în vârstă de 46 de ani, este acum la Comisariatul de Poliție din Portici-Ercolano.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2023   •   17:10

Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de trei săptămâni, după ce a fugit din România, înainte de a fi condamnat la șase ani de închisoare pentru corupție.

Fostul ministru de Finanțe urmează să afle dacă va fi extrădat pentru a executa pedeapsa în țară.

Urmează ca judecătorii italieni să hotărască dacă acesta va fi extrădat sau nu, însă până în acest moment trebuie să decidă ce măsură îi vor aplica.

Dan Vâlcov se află sub custodia polițiștilor italieni, dar e posibil ca până la judecarea extrădării să i se acorde o măsură mai blândă, arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Citește și: Țările în care se ascund fugarii celebri ai României pentru a scăpa de închisoare

Fostul ministru nu este primul politician care alege să plece din România în Italia, după ce este condamnat aici, deoarece, în Italia există o lege care le permite celor care au legături strânse cu acea țară să rămână acolo și să-și ispășească pedeapsa.

Darius Vâlcov a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani la începutul acestui an.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close