Antena 3 CNN Actualitate Darius Vâlcov: Proiectul de lege privind Roşia Montană a fost schimbat. Acordul cu RMGC, scos din proiect

Darius Vâlcov: Proiectul de lege privind Roşia Montană a fost schimbat. Acordul cu RMGC, scos din proiect

Darius Vâlcov: Proiectul de lege privind Roşia Montană a fost schimbat. Acordul cu RMGC, scos din proiect
de M.T.    |    17 Oct 2013   •   17:00

Comisia pentru Roşia Montană a votat 7 amendamente, dar niciunul nu face referire la Roşia Montană.

Mai mult decât atât, preşedintele Comisiei, Darius Vâlcov, sugerează că, potrivit articolului 2, Gabriel Resources va avea nevoie de o nouă licenţă de exploatare, dacă se demonstrează că zăcămintele conţin şi alte minereuri, pe lângă aur şi argint.

„S-au adoptat şapte amendamente de la titlul legii, care a fost modificat, şi primele opt articole, care au schimbat total legea. În primul rând, Acordul a fost scos. La articolul 1 din proiectul de lege se pomenea de un Acord. Acesta a fost respins”, a declarat Vâlcov.

„Inclusiv legea s-a schimbat, deci nu vorbim de proiectul Roşia Montană, vorbim de o lege privind unele măsuri pentru stimularea exploatării minereurilor auro-argintifere din cadrul unor proiecte miniere de interes public deosebit”, a explicat preşedintele Comisiei.

Vâlcov a adăugat că, prin scoaterea Acordului dintre Guvern şi RMGC, proiectul de lege la care lucrează Comisia pentru Roşia Montană reprezintă „mai degrabă o completare a Legii minelor".

„Nu este o nouă Lege a minelor. Nu modificăm Legea minelor. Este mai degrabă o completare. Dar mai sunt şi alte discuţii, pentru că redevenţa s-a dus la 6%. În Legea minelor nu era 6%. Noi avem un proiect pentru toate exploatările de acest fel, va fi 6%", a spus Vâlcov.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close