Antena 3 CNN Actualitate Data la care intră pensiile majorate pe card în ianuarie 2024. Anunţ important pentru pensionarii români

Data la care intră pensiile majorate pe card în ianuarie 2024. Anunţ important pentru pensionarii români

O veste bună pentru pensionarii din România! Începând cu 1 ianuarie, pensiile vor fi crescute cu 13,8%.

Data la care intră pensiile majorate pe card în ianuarie 2024. Anunţ important pentru pensionarii români
Sursa foto: Facebook / Poșta Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Dec 2023   •   14:00

Începând cu 1 ianuarie, noua Lege a Pensiilor intră în vigoare, iar oficialii afirmă că pensionarii vor simți o schimbare semnificativă în ceea ce privește nivelul veniturilor lor.

Această reformă aduce majorări de până la 30%, cu un impact diferit asupra bărbaților și femeilor.

Stagiul complet de cotizare a fost extins la 35 de ani, beneficiind de această modificare în special bărbații, care aveau deja un stagiu de cotizare de 25 de ani, față de prevederea anterioară de 30 de ani.

Având în vedere acest lucru, ei vor întâmpina o creștere semnificativă a pensiilor, în unele cazuri chiar și cu 30% mai mult, criteriul fiind numărul total de puncte acumulate pe parcursul anilor de muncă.

Citește și: Suma de bani pe care trebuie să pui deoparte ca să ai o pensie de 1.000 euro pe lună

Pe de cealaltă parte, femeile vor avea parte de o majorare mai modestă, chiar dacă au un stagiu de cotizare de 25 de ani. Vorbim despre o creștere estimativă de 11%-12%.

Când vor primi românii pensiile majorate în 2024

Mulți români se întreabă când vor primi pensiile majorate în prima lună a anului viitor, având în vedere că pe data de 1 ianuarie și 2 ianuarie bugetarii vor avea liber.

Casele de pensii au început deja să tipărească cupoanele de pensii pentru luna ianuarie, iar autoritățile ne asigură că toată lumea își va primi banii fie de la poștaș, fie pe carduri în prima parte a lunii ianuarie.

În cazul pensionarilor care primesc venitul prin poștaș, banii vor ajunge la beneficiari începând cu data de 3-4 ianuarie. Pentru cei care primesc pensia pe card, banii vor intra în conturi din 12 ianuarie 2024, potrivit Playtech.

×
Subiecte în articol: pensie casa de pensii
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close