Antena 3 CNN Actualitate Data la care vin pensiile în februarie | Pensionarii care vor primi mai mulți bani luna aceasta

Data la care vin pensiile în februarie | Pensionarii care vor primi mai mulți bani luna aceasta

Plata pensiilor pentru luna februarie se apropie cu pași repezi. Calendarul de distribuire a acestora variază în funcție de opțiunea selectată de către pensionari: fie prin intermediul cardului bancar, fie prin intermediul serviciilor poștale.

Data la care vin pensiile în februarie | Pensionarii care vor primi mai mulți bani luna aceasta
Sursa foto: Facebook / Poșta Română
de Georgiana Adam    |    03 Feb 2024   •   09:00

Luna aceasta, pensionarii din România se vor bucura de mai mulți bani. Pe lângă pensie, mulți dintre aceștia beneficiază și de voucherele pentru alimente.

Perioada în care pensionarii români vor primi banii diferă în funcție de opțiunea pe care au selectat-o.

Data la care intră pensiile în luna februarie

În februarie 2024, pensiile vor fi virate la Poștă începând cu data de luni, 5 februarie, pentru cei care primesc pensiile cash.

Poștașul va aduce pensiile în perioada 5-15 februarie. Pentru cei care primesc pensiile pe card, banii vor intra în perioada 12 – 15 februarie.

Citește și: Victimele infractorilor vor beneficia de vouchere pentru cazare, mâncare și transport | Despre ce sumă e vorba

În cazul în care nu vă aflați acasă în momentul în care vine poștașul, acest lucru nu trebuie să vă îngrijoreze. 

Pensiile, împreună cu talonul, pot fi ridicate de la ghișeele poștale. Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă prezentați la oficiul poștal în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii.

Este important de menționat că, potrivit unui proiect de lege, pensiile au fost majorate la începutul anului 2024. Astfel, veniturile pensionarilor au crescut cu 13,8%, iar această creștere urmează să fie resimțită în curând în buzunarele românilor.

În plus, pensionarii se vor bucura de o sumă mai mare în luna februarie, mulți dintre aceștia beneficiind de vouchere pentru alimente.

×
Subiecte în articol: bani pensii postas card pensii
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close