Antena 3 CNN Actualitate MAE: Datele de contact pentru cetățenii români afectați de cutremurele produse în Turcia

MAE: Datele de contact pentru cetățenii români afectați de cutremurele produse în Turcia

Ministerul Afacerilor Externe, prin reprezentanţele de pe teritoriul Turciei, vine în sprijinul românilor afectaţi de cutremurele devastatoare din ultimele ore.

MAE: Datele de contact pentru cetățenii români afectați de cutremurele produse în Turcia
de Alexandra Dima    |    06 Feb 2023   •   14:36

MAE a publicat datele de contact pentru cetățenii români afectați de cutremurele produse luni în Turcia. Românii din zonele afectate sunt rugați să se informeze din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și să respecte instrucțiunile autorităților turce.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reiterează faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”, transmite MAE.

Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

„MAE le recomandă cetățenilor români aflați în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și să respecte instrucțiunile autorităților turce. De asemenea, în cazul existenței unor eventuale grupuri de cetățeni români afectați, pentru a evita ocuparea liniilor telefonice pentru un timp îndelungat, se recomandă ca o singură persoană din cadrul grupului să contacteze personalul consular, iar informațiile obținute de aceasta să fie diseminate și celorlalți cetățeni români din grup”, se menționează în finalul comunicatului de presă.

Peste 1.200 de persoane au murit în Turcia și Siria în urma cutremurului puternic cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs în Turcia luni dimineață. Alte mii de persoane sunt rănite în ambele țări.

Ambasadorul Român în Turcia: "Din primele informații, printre persoanele decedate în urma cutremurului, nu se află cetățeni români".

 

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria MAE
Parteneri
Nunta Cosmică 2023 a început! Astrolog: "Ne dă forță pentru un an de zile"
x close