Antena 3 CNN Actualitate Date de ultimă oră despre jaful de la bancomate. IGPR: Hoții aveau pelerine verzi și fețele acoperite

Date de ultimă oră despre jaful de la bancomate. IGPR: Hoții aveau pelerine verzi și fețele acoperite

Pentru a detona cele doua bancomate din Otopeni, cei trei spargatori au folosit două obiecte metalice pe care le-au introdus în fanta bancomatelor și le-au dat foc. Informația apare în concluzia anchetatorilor, care au făut cercetarea la fața locului.

Date de ultimă oră despre jaful de la bancomate. IGPR: Hoții aveau pelerine verzi și fețele acoperite
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    09 Sep 2020   •   14:45

Metoda, folosită în termeni populari ca pizza slide, nu este una noua si a mai fost folosită în urmă cu un an la un alt jaf asemănator. Sunt mai multe elemente identice la cele doua jafuri si e posibil sa fie vorba despre aceiași autori.

Metoda folosită, pizza slide, extrem de folosită în Europa și Statele Unite 

Sunt detalii care arată o asemănare foarte mare dintre acest jaf și jaful comis anul trecut, chiar și vestimaentația hoților este indentică, vorbim despre pelerine de culoare verde. Metoda este folosită în mai multe jafuri în afară, în SUA și Europa. În câteva intre jafurile din Europa s-a dovedit că au luat parte și români. Este vorba despre folosirea unor tije metalice asemănătoare unor palete. 

Raportul întocmit de anchetatori arată că au fost folosite două instrumente metalice în formă de T, care a mai fost folosită și în 2019. Aceasta a fost folosită la ora 4:56, ora la care au ajuns indivizii la banomate, au introdus tija în bancomat și s-au retras. După deflagrație, pe camerele de supraveghere nu se mai vede absolut nimic, deoarece fumul acoperă cadrul. 

Jefuitorii din Otopeni, îmbrăcați în pelerine verzi

IGPR: Hoții aveau pelerine verzi și fețele acoperite. Nu au folosit un dispozitiv militar

„În legătură cu speța cazului de la Otopeni, desfășurăm activități în momentul de față. În legătură cu substanțele folosite, așteptăm rezultatul investigației criminalistice. Nu pot să mă pronunț cu privire la natura explozibilului, în legătură cu autorii vom vedea, este greu să vă spun detalii. Este greu să vă redau 100% ce s-a întâmplat. Există un cerc de suspecți.

La nivel național spargerile nu sunt un fenomen. La nivel, național avem 5 cauze și a 6-a este cea de ieri. În aceste cauze avem autorii, avem și un flagrant făcut la o speță de acest gen. O parte dintre ei sunt arestați. O să vă spun noutățile în cauză. Aveau pelerine verzi și fețele acoperite, părerea mea este că aveau niște măști pentru uz medical.  Nu au folosit un dispozitiv militar, nu face parte din spectul armatei sau a explozilvilor militari. Este un dispozitiv artizanal, este un mod de operare folosit destul de des în afară, i se spune în limbaj popular pizza slide. Dacă mă întrebați pe mine, a fost făcut bine”, a declarat un reprezentant IGPR.  

Date de ultimă oră despre jaful de la bancomate. IGPR: Hoții aveau pelerine verzi și fețele acoperite

×
Subiecte în articol: bancomat Otopeni
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close