Antena 3 CNN Actualitate Date exclusive din Dosarul Belina. Cu ce vrea DNA să înfunde doi miniștri ai Guvernului Tudose

Date exclusive din Dosarul Belina. Cu ce vrea DNA să înfunde doi miniștri ai Guvernului Tudose

Date exclusive din Dosarul Belina. Cu ce vrea DNA să înfunde doi miniștri ai Guvernului Tudose
Sursa foto: Foto: captura Antena3
06 Oct 2017   •   16:26

Ce conţine dosarul DNA Belia în care sunt anchetaţi doi miniştri.

Dosarul pe care procurorii DNA l-au trimis Camerei Deputaților este format din șapte volume și 2.136 de file. Potrivit datelor din referatul procurorilor, nu există denunțuri la dosar, dar nici stenograme cu discuții între miniștri, parlamentari, lideri politici sau funcționari din cadrul ministerelor implicate.

Rovana Plumb și-a studiat dosarul împreună cu avocatul său în urmă cu o săptămână și a declarat că nu este vinovată.

Potrivit surselor, acest dosar conține schimburi de emailuri între ministere, aceste documente erau ștampilate doar parțial și nu ajungeau mereu de la un minister la altul.

Plumb este acuzată că în anul 2013, pe când era ministru al Mediului, ar fi fost implicată alături de vicepremierul Sevil Shhaideh, la acea vreme secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, în adoptarea a două Hotărâri de Guvern prin care unele părți din Insula Belina și Brațul Pavel „au trecut ilegal" din proprietatea statului în administrarea Consiliului Județean Teleorman, „pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private".

Lacul Belina este unul dintre locurile preferate de pescuit ale liderului PSD Liviu Dragnea, fost șef CJ Teleorman, iar firma care a închiriat lacul Belina este Tel Drum, asociată tot cu numele lui Dragnea.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close