Antena 3 CNN Actualitate Date surprinzătoare despre pensii. Tinerii, total nepăsători privind veniturile de la bătrâneţe

Date surprinzătoare despre pensii. Tinerii, total nepăsători privind veniturile de la bătrâneţe

Românii nu sunt interesati de pensiile private. Doar unul din 100 îşi alege singur fondul de pensii pilon II, potrivit datelor publicate de Ziarul Financiar. Nepăsarea privind veniturile de la bătrâneţe arata că tinerii nu au un plan financiar pe termen lung. 

Date surprinzătoare despre pensii. Tinerii, total nepăsători privind veniturile de la bătrâneţe
Sursa foto: Facebook/ Mark Stam
de Mirabela Vasile    |    25 Aug 2020   •   12:40

Doar un roman din 100 isi alege singur fondul de pensii pilon II. Ceilalti sunt repartizati aleatoriu la unul dintre fondurile pe pensii, rata de repartizare fiind cea mai mare din ultimul deceniu. 

Un român din 100 îşi alege singur fondul de pensii Pilon II

Cele mai recente date ale Autorităţii de Supraveghere Financiară arată că din cele 64.180 de persoane nou intrate în sistemul de pensii private în primele trei luni din 2020, 63.640 au fost repartizate aleatoriu la unul dintre cele şapte fonduri Pilon II, iar doar 540 de români s-au prezentat personal la o unitate a unui administrator de pensii pentru a semna aderarea.

Rata de repartizare aleatorie de 99,2% din primul trimestrul al anului este cea mai ridicată din istoria de circa 12 ani a fondurilor de pensii private din România.

Românii devin din ce în ce mai dezinteresaţi de ce se întâmplă cu cele 3,75% din venitul lunar pe care le virează în fiecare lună către un administrator de pensii private, iar la acest aspect contribuie probabil şi faptul că aderările se pot face doar prin prezenţă fizică, neexistând opţiunea de înscriere online, sarcină care cade în atribuţiile ASF şi ale administratorilor de pensii.

×
Subiecte în articol: pensii
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close