Antena 3 CNN Actualitate Datoriile CFR la energie – 2 miliarde. FMI nu are soluţii pentru "anomalie"

Datoriile CFR la energie – 2 miliarde. FMI nu are soluţii pentru "anomalie"

Datoriile CFR la energie – 2 miliarde. FMI nu are soluţii pentru "anomalie"
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Mai 2011   •   20:04
Datoriile companiei CFR către furnizorii de energie au ajuns la 486 de milioane de euro. FMI recunoaşte că nu are soluţii pentru această "anomalie”, conform directorului general al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie, Silvia Vlăsceanu, citată de Mediafax.

Vlăsceanu a adăugat că datoriile CFR către furnizorii de electricitate, privaţi dar şi de stat au crescut din luna ianuarie până în luna mai cu 200 de milioane de lei, la două miliarde, în total (486 de milioane de euro): "Nici ei nu pot oferi soluţii pentru această anomalie, nu s-a ajuns la o soluţie”, a completat Vlăsceanu.

"A fost o discuţie liberă. Şi cei de la FMI sunt dornici să afle opiniile din piaţa de energie, nu doar cele oficiale. Până la urmă o deccizie va trebui luată, deoarece aceste datorii tot cresc”, a adăugat Vlăsceanu.

Asociaţia pe care o conduce Vlăsceanu a fost înfiinţată în 2006 şi are ca scop sprijinirea concurenţei loiale pe piaţă.

Printre companiile care au de recuperat sume importante de la CFR se numără şi distribuitorii de gaze GDF SUEZ (grup franco-britanic) şi E.ON (Germania). Acestea au de încasat restanţe în valoare de 800 de milioane de lei.

De asemenea, preţul gazelor natorale livrate consumatorilor finali va creşte cu siguranţă iar acest lucru va trebui să se întâmple încă din acest an, având în vedere că 2012 este an electoral, a precizat Vlăsceanu.

×
Subiecte în articol: CFR datorii FMI
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close