Antena 3 CNN Actualitate Daune uriașe pentru o româncă al cărei copil a fost schimbat la naștere

Daune uriașe pentru o româncă al cărei copil a fost schimbat la naștere

Daune uriașe pentru o româncă al cărei copil a fost schimbat la naștere
Sursa foto: foto: pixabay.com
23 Feb 2016   •   19:34

De patru ani, o mamă luptă în instanţă să pedepsească neglijenţa asistentelor de la maternitatea din Târgu Neamţ.
Patru zile, femeia a alăptat şi a ţinut în braţe un copil care nu era al ei.

Le-a spus asistentelor că au încurcat bebeluşii la naştere, dar a primit jigniri, în loc de răspunsuri. Testul de sânge şi cel ADN au confirmat greşeala. Iar acum spitalul e obligat să-i plătească mamei daune morale de 50 de mii de lei.

Norocul femeii a fost o asistentă medicală care observase că fetiţa celeilalte paciente din salon s-a născut cu un semn pe picior.

"Cand si-a pus copilul prima data la san au inceput primele intrebari. Dupa putin timp, adevaratul copil a fost adus si incredintat altei mamici, colega de salon, care nascuse cu jumatate de ora inainte. A aparut panica", a spus avocata femeii.

La o atentă examinare a copiilor, medicii şi-au dat seama de încurcătură. Mama care şi-a recuperat fetiţa a intrat în depresie.

Potrivit avocatei, atitudinea cadrelor a fost neprofesionista in acest caz. Nu s-au facut verificari, ci au incercat sa ii aduca acuze femeii.

Mama a hotarat sa dea in judecata unitatea medicala. Astfel dupa patru ani de procese, doua instante i-au dat castig de cauza, o premiera pentru un astfel de caz in Romania. Femeia urmeaza sa primeasca o despagubire de 50 de mii de lei.

"Initial despagubirea ceruta a fost mai mare, insa instanta a stabilit-o la 50.000 de lei", a declarat directorul medical al Spitalului din Targu Neamt.


×
Subiecte în articol: maternitate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close