Antena 3 CNN Actualitate David Popovici primește miercuri Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler

David Popovici primește miercuri Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler

Președintele României, Klaus Iohannis, îi va decora miercuri, 20 iulie 2022, pe sportivul David Popovici și pe antrenorul acestuia, Adrian Rădulescu, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Cotroceni, începând cu ora 18:00.

David Popovici primește miercuri Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Dana Musceleanu    |    18 Iul 2022   •   16:37

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022).

David Popovici s-a impus ca un simbol al tinerei generații de campioni, contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internațional, se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

De asemenea, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu.

La Campionatele Mondiale de la Budapesta, David Popovici a obținut aurul în probele de 200 și 100 de metri.

Sportivul de doar 17 ani şi-a adjudecat aurul şi în finalele de 50 m, 100 m, 200 m liber şi ştafeta de 4x100 m liber masculin, la Campionatul European de înot pentru juniori. 

 

 

×
Subiecte în articol: David Popovici Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close