Antena 3 CNN Actualitate David Popovici, dovadă de modestie la întoarcerea în țară, după recordurile de la Campionatul European de natație

David Popovici, dovadă de modestie la întoarcerea în țară, după recordurile de la Campionatul European de natație

Înotătorul David Popovici a oferit o declarație prin care a dat dovadă de modestie, astăzi, la întoarcerea în țară, după ce a câștigat trei medalii de aur la Campionatul European de juniori. ”Sunt doar un băiat care înoată repede”, a spus tânărul de 16 ani.

David Popovici, dovadă de modestie la întoarcerea în țară, după recordurile de la Campionatul European de natație
Sursa foto: Facebook/FRNPM
de Adelina Miron    |    12 Iul 2021   •   22:21

„Aș vrea să mulțumesc Federației, tuturor celor care mă susțin, pentru că sunt o mulțime de oameni și mi-ar lua o veșnicie să-i enumăr pe toți, dar vă mulțumesc tuturor. Mi-am îndeplinit obiectivul, am depășit ceea ce mi-am dorit pentru acest concurs și am castigat extrem de multa experiență.

Acum merg la Tokyo cu același gând, totuși, să pot să fac ce stiu eu cel mai bine într-o finala, să mă descurc, să mă obișnuiesc cu o finala olimpica, pentru că vor veni multe, și să încerc să mă distrez cât de mult pot acolo. Pentru că despre asta e vorba, asta e spiritul olimpic.”, a declarat David Popovici.

Înotătorul de aur a făcut câteva precizări emoționante, referitoare la reprezentarea României la Campionatul European de natație.

„Am auzit imnul național după destul de mult timp, pentru că au fost destul de puține concursuri, chiar de 3 ori l-am auzit, iar de fiecare data când am urcat pe podium, am vrut să îmi văd steagul acolo cum urca, să văd toată lumea din tribune stand în picioare, m-am uitat la colegii mei cum stau și mă privesc.

A fost foarte tare. Sunt doar un băiat care înoată repede, care are niste antrenori foarte buni, niste părinți foarte buni și repet, niste oameni geniali care mă susțin, prieteni etc.", a spus David Popovici.

David Popovici, a treia medalie de aur la Campionatele Europene de înot de la Roma

Duminică seara, la Roma, înotătorul David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 50 metri liber, din cadrul Campionatului European de natație, acesta terminând cursa cu timpul de 22’22”.

Aceasta a fost cea de a 4-a medalie a sportivului român, de doar 16 ani, care a cucerit medaliile de aur, în probele de 100 și 200 m liber, individual și argintul, cu ștafeta de 4x100 m liber.

În proba similară la individual feminin Bianca Costea s-a clasat pe locul 5.

David Popovici este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Imediat după performanţa lui David Popovici (16 ani), Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FNRP), a transmis un mesaj cu privire la succesul tânărului român.

„Roma, Cetatea Eternă, are un nou împărat"Are doar 16 ani, a cucerit aurul la 50 m, 100 m și 200 m liber la Campionatele Europene de înot pentru juniori, a stabilit trei recorduri mondiale de juniori (de două ori la 100 m și o dată la 200 m), are cel mai bun timp din lume la 100 m în 2021 și este gata să impresioneze și la Jocurile Olimpice. Numele său: DAVID POPOVICI!

Duminică seara, 11 iulie 2021, în ultima sesiune de finale, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu și-a trecut în cont a treia medalie de aur și a patra, în total, la Campionatul European de înot pentru juniori.

Timpul său din finală: 22.22 secunde, cu peste jumătate de secundă mai rapid, decât ocupantul locului doi.
David încheie astfel perfect întrecerea de la Roma și privește cu optimism spre Tokyo, acolo unde va evolua în premieră la o ediție a Jocurilor Olimpice!
Cele patru medalii ale lui David la Roma sunt:
- argint cu ștafeta României (David Popovici, Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu) de 4x100 m liber – timp: 3:19.93;
- aur la 100 m liber – timp: 47.30;
- aur la 200 m liber – timp: 1:45.95;
- aur la 50 m liber – timp: 22.22.

FELICITĂRI!

Rezultatele complete de la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma pot fi văzute AICI", au transmis reprezentanţii FNRP într-un comunicat de presă.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close