Antena 3 CNN Actualitate De 1 Mai, grătarele s-au încins şi în cimitire, la Galaţi şi Timişoara

De 1 Mai, grătarele s-au încins şi în cimitire, la Galaţi şi Timişoara

De 1 Mai, grătarele s-au încins şi în cimitire, la Galaţi şi Timişoara
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Mai 2011   •   17:34

La mare, la munte, la pădure sau în cimitir. Aşa au petrecut românii de 1 Mai.

La Galaţi, grătarele s-au încins şi în cimitire. Anul acesta, duminica Paştelului Blajinilor a coincis cu 1 mai, prilej ca oamenii să întindă grătare şi mese cu de toate, inclusiv băutură, chiar printre morminte.

În cimitirul Eternitatea din Galaţi, fumul de la grătare se vedea de departe.

Şi la Timişoara, romii bogaţi, veniţi de peste hotare, au împărţit pomana direct din cavouri. Au avut pregătite dinainte zeci de pungi, în care au pus fructe, carne, prăjituri şi chiar spray-uri. A fost Paştele Blahjinilor sau Paştele Morţilor.

Desigur, de la un asemenea eveniment nu puteau lipsi lăutarii. Alţi oameni, care au adus preoţi la morminte, s-au rugat, vrând-nevrând, în ritmuri de acordeon.

Dintre sutele de oameni care au călcat duminică aleile cimitirului Eternitatea din Galaţi, mai multe grupuri au ieşit în evidenţă. Au atras atenţia de departe, prin fumul pe care l-au ridicat dintre morminte.

La alte morminte, unii spuneau o rugăciune în şoaptă sau ciocneau un ou roşu. În acest timp, alţii aveau grijă ca micii şi carnea de miel să se facă bine pe toate părţile. Au fost veseli ca în zi de sărbătoare.

 


Bucureştenii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici şi bere, ca pe vremuri, în pădurile din jurul Capitalei.

Pădurea Cernica a răsunat duminică de muzica celor care au venit la iarbă verde să facă un gratar. Nici anunţul că ar putea ploua nu i-a speriat pe petrecăreţi.

La Târgu Mureş, micii au sfârâit pe grătare. Sute de oameni au ieşit la iarbă verde pe platoul Corneşti. Cei care a cei care au dorit să facă mişcare în aer liber au avut ocazia să participe şi la un concurs de biciclete. Concurenţii au avut la dispoziţie trei trasee, de 10, 30 şi 60 de kilometri.

Distracţia în aer liber de 1 Mai se va termina târziu, în noapte, pentru cei mai mulţi dintre români.
 



×
Subiecte în articol: 1 mai mici bere ploaie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close