Antena 3 Actualitate De câţi bani mai are nevoie BOR pentru Catedrala Mântuirii Neamului

De câţi bani mai are nevoie BOR pentru Catedrala Mântuirii Neamului

09 Dec 2015   •   10:37
De câţi bani mai are nevoie BOR pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei,a declarat că pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului mai are nevoie de 40 de milioane de euro. Acesta a precizat că banii aceștia nu pot veni doar din donații, deoarece oamenii sunt prea săraci, scrie dcnews.ro.

Acesta a precizat că, din ştiinţa sa, costurile pentru construcţia catedralei se ridică la 80 de milioane de euro şi că până acum s-a cheltuit o sumă egală, iar construcţia se află la jumatate. ”Anul trecut, BOR a primit aproximativ 12 milioane euro din partea instituţiilor statului.

Prin ridicarea Catedralei nu este vorba de ridicarea unei biserici, în opinia lui Bănescu. ”Biserica catedralei este înconjurată de viitoare edificii culturale, medicale şi sociale. Vă amintiţi de sloganul 'Vrem spitale, nu catedrale!' Nu putem avea, din nefericire, un spital în fiecare cătun din România, avem însă o biserică în fiecare cătun”, a mai spus acesta, conform gandul.info.

Reprezentantul Bisericii nu a precizat totuși dacă această sumă este pentru "la roșu" sau este vorba de terminarea "la cheie" a lăcașului de cult.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close