Antena 3 CNN Actualitate De ce nu se atinge Justiţia de şeful RCS&RDS. Mugur Ciuvică: Şi Kovesi, şi Băsescu câştigă bani de la Bendei

De ce nu se atinge Justiţia de şeful RCS&RDS. Mugur Ciuvică: Şi Kovesi, şi Băsescu câştigă bani de la Bendei

De ce nu se atinge Justiţia de şeful RCS&RDS. Mugur Ciuvică: Şi Kovesi, şi Băsescu câştigă bani de la Bendei
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    01 Aug 2013   •   12:21

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, este de părere că proprietarul RCS&RDS, Ioan Bendei, nu poate să fie anchetat de Justiţie, pentru că şi şeful DNA, Codruţa Kovesi, şi preşedintele Traian Băsescu câştigă bani de la această companie de cablu.

"Doamna Kovesi până acum n-a făcut nimic în acest caz, o anchetă ceva. Eu am publicat acum 2-3 luni contractul care a însemnat primul pas în această combinaţie dintre Mitică Dragomir şi Bendei, contract de 1,7 milioane de euro, prin care RCS&RDS îi dădea Bodu SRL o şpagă pentru a primi dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I din fotbal. (...) Apoi, s-au mai făcut nişte contracte prin care suma primită de firma lui Mitică Dragomir a crescut de 1,7 mil euro la 3,5 mil euro, pentru că şi RCS a mai primit câţiva ani de dreptul difuzare a meciurilor de fotbal", a spus Mugur Ciuvică, joi, la Antena 3, după ce postul TV a publicat rezultatele investigaţiei "Mită în fotbal".

În opinia preşedintelui GIP, Justiţia nu se poate ocupa de acest caz.

"Faptul că Kovesi nu se ocupa de acest caz nu cred că are alt motiv decât acela că familia Kovesi, doamna Kovesi a trăit din banii de la RCS&RDS, prin 2006, când soţul ei era angajat al firmei lui Bendei. Dacă doamna Kovesi a trăit din banii lui Bendei, probabil că din recunoştinţă zice că nu poate să-l ancheteze", a comentat Ciuvică.

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice a amintit apoi şi de relaţia dintre şeful statului şi proprietarul RCS&RDS.

"Iar peste doamna Kovesi nu mai e decât Traian Băsescu pe lumea asta, iar el sigur nu se ocupă, pentru că iubitul fiicei lui, Ioana Băsescu, face afaceri tot cu Bendei, deci şi familia lui Băsescu câştigă bani tot de la Bendei, motiv pentru care Bendei e intangibil", a continuat Mugur Ciuvică.

"Dar doamna Kovesi vrea să aresteze Antena 3, pentru că îl deranjează pe Traian Băsescu de şapte ani şi de două luni, şi pe Bendei", a încheiat preşedintele GIP, Mugur Ciuvică.

Intact Media Group a dat publicităţii, joi, o scrisoare deschisă privind rezultatele investigaţiei jurnalistice "Mită în fotbal".

Documentul, care poate fi găsit în varianta sa integrală aici, face dovada faptului că intre conducerile LPFşi RCS - RDS au avut loc tranzacţii financiare în afara legii.

Investigaţia arată clar că în ziua în care RCS - RDS a plătit sumele din contractul privind drepturile de televizare a Ligii Întâi de fotbal, firma de cablu plătea unei societăţi a şefului LPF, Dumitru Dragomir, aproape două milioane de euro.

Conform unei clauze ciudate, rar întâlnită în contractele comerciale, cuprinse în contractul dintre RCS şi BODU SRL, firma de cablu nu putea sub nicio formă să recupereze banii de la societatea lui Dragomir, societate organizatoare de nunţi, chiar dacă firma şefului LPF încălca prevederile contractuale.

Mai mult, potrivit scrisorii deschise a Intact Media Group, legătura nepotrivită dintre Dumitru Dragomir şi RCS este dovedită şi de implicarea în contractul cu LPF a unei alte firme controlată de acţionarii firmei de cablu.

Această firmă, Tour Imex, a preluat creanţa de la LPF şi s-a îndreptat împotriva Antena 1.

Acţionarii acestei firme sunt Ioan Bendei, denunţătorul în dosarul lui Sorin Alexandrescu, şi o firmă olandeză, acţionar, la rândul ei, în RCS - RDS.



×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close