Antena 3 CNN Actualitate De ce nu se vaccinează, momentan, IPS Teodosie? "Pot eu să garantez cât durează imunizarea în urma acestui vaccin?"

De ce nu se vaccinează, momentan, IPS Teodosie? "Pot eu să garantez cât durează imunizarea în urma acestui vaccin?"

IPS Teodosie a spus la Antena 3 că suferă de o alergie şi că medicul, momentan, nu îi recomandă vaccinarea anti-COVID, dar că acest lucru se poate schimba. Întrebat dacă va recomanda altora vaccinarea, Arhiepiscopul Tomisului a evitat un răspuns clar.

De ce nu se vaccinează, momentan, IPS Teodosie? "Pot eu să garantez cât durează imunizarea în urma acestui vaccin?"
Sursa foto: hepta
de Cristi Popovici    |    12 Ian 2021   •   21:45

Arhiepiscopul Tomisului s-a arătat reticent în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID şi spune că momentan nu se va imuniza pentru că suferă de o alergie. 

"Spun a zecea oară, eu deocamdată, nu, pentru că am alergie şi medicul nu mi-a recomandat încă. Noi nu avem nişte rezultate pertinente ca să spunem hotărâţi:Faceţi vaccinul! Au existat multe neajunsuri, efecte secundare chiar categorice şi de aceea noi trebuie să lucrăm cu multă grijă şi atenţie. Noi lăsăm libertatea fiecăruia, fiecare are conştiinţă şi mai ales, medicii au specializarea cuvenită şi pot să-i coordoneze pe credincioşi"

Totuşi, IPS Teodosie a dat de înţeles că dacă va primi recomandarea medicului s-ar putea vaccina: "E firesc, tot ce este logic şi conştiinţa îmi spune, voi face la timpul cuvenit"

video 22

"Acest vaccin pe care trebuie să-l facă cei care doresc nu are nişte indicaţii complete. Cum să-l accepţi, dacă spune că prezintă imunitate o lună, două, trei? Cât produce anticorpi boala. Nu sunt indicaţii cum trebuie. Pentru că nici specialiştii nu l-au experimentat. Eu cum să-l recomand, dacă ştiu aceste lucruri reale? Pot eu să garantez cât durează imunizarea în urma acestui vaccin?

Specialiştii ar trebui să fie mai precişi în ceea ce împărtăşesc pacienţilor. Sigur, nici ei nu ştiu tot. Este un remediu, pe unii i-a ajutat, de aceea este libertatea fiecăruia să-l facă, dar noi slujitorii, care lucrăm cu adevărul suprem, nu putem să relativizăm îndemnurile noastre. De aceea am spus că este relativ vaccinul. Are diferite manifestări. Sunt oameni cu tensiune, sunt femei gravide, sunt oameni cu boli foarte grave.

Am văzut că la unii oameni cu boli foarte grave, s-a asociat la boală actuala boala. Aşa se asociază şi vaccinul acesta. Cel ce a fost negativ când a făcut vaccinul a devenit bolnav după patru zile. Sunt efecte foarte nebănuite, neaşteptate. Trebuie să fim prudenţi", a spus IPS Teodosie la Antena 3.

Arhiepiscopul Tomisului a încheiat într-o notă optimistă şi a avut un mesaj pentru toţi credincioşii

"Vreau să fiu la fel de aproape de credincioşi, să le dau lumină când e nevoie, să-i încurajez, să nu mai fie frică în societate. Să se ocupe de boli specialiştii şi nu oamenii de adminstraţie mai mult decât specialiştii şi atunci că toate lucrurile se vor echilibrea. Eu am nădejde că rugăciunile, dacă vom întări rugăciunea va dispărea şi boala. Nu e singura pandemie, toate pandemiile când a intervenit rugăciunea, cu procesiuni, cu moaşte de sfinţi, au dispărut"

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close