Antena 3 CNN Actualitate De cine depinde soarta noului Guvern. Discuții cruciale înainte de învestire

De cine depinde soarta noului Guvern. Discuții cruciale înainte de învestire

De cine depinde soarta noului Guvern. Discuții cruciale înainte de învestire
04 Noi 2019   •   08:09

Sunt ore cruciale se fac și acum calcule și se duc negocieri de ultim moment. Premierul desemnat Ludovic Orban este convins că Guvernul său va obține cel puțin 237 de voturi, cu patru mai mult decât minimul necesar pentru învestire.

PSD și Pro România au anunțat că vor lipsi din Parlament, dar liderul PNL se declară optimist și spune că partidul este pregătit pentru orice strategie. Șeful liberalilor se bazează și pe trădătorii de la Pro România, dar și pe cei din PSD. 

Cel puțin opt parlamentari care ar trăda cele două partide ar urma să fie prezenți în plen. Miza este uriașă deoarece cine se va afla acum la Palatul Victoria va organiza alegerile prezidențiale. 

Soarta Guvernului Orban este urmarită cu mare interes şi de Uniunea Europeană.

Preşedintele Comisiei Europene aşteaptă rezultatul votului de învestitură a Guvernului pentru a numi Comisarul pe Transporturi din partea României. 

Surse oficiale au declarat în exclusivitate la Antena 3 ca în cazul în care votul va trece, Ursula Von der Leyen se va cere o nouă nominalizare şi dacă nu, atunci îl va numi pe Victor Negrescu, propunerea Guvernului Dăncilă.

Vă reamintim, Negrescu este a treia nominalizare pentru aceasta funcţie făcută de PSD, după ce preşedintele Comisiei Europene i-a respins pe Rovana Plumb şi Dan Nica

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close