Antena 3 CNN Actualitate De Înviere, pompierii au stins peste 100 de incendii

De Înviere, pompierii au stins peste 100 de incendii

De Înviere, pompierii au stins peste 100 de incendii
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    16 Apr 2017   •   14:23

PAȘTE 2017. Un număr de 1.083 intervenţii ale pompierilor au avut loc în Noaptea de Înviere, la nivel naţional, salvatorii fiind solicitaţi la 103 misiuni de stingere a incendiilor, informează un comunicat de presă al IGSU transmis duminică Agerpres.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate şi 912 cazuri SMURD, dintre care 907 pentru acordarea primului ajutor medical şi 5 misiuni de descarcerare, 68 de situaţii vizând protecţia comunităţilor.

PAȘTE 2017. La lăcaşurile de cult nu s-au înregistrat incendii.

Pe timpul slujbelor de Înviere, 55 persoane au fost asistate medical la faţa locului de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor SMURD, iar 33 dintre acestea, care prezentau afecţiuni mai grave, au fost transportate la unităţile spitaliceşti.

PAȘTE 2017. Potrivit IGSU, în Noaptea de Înviere peste 2.500 de pompieri cu 400 de mijloace de intervenţie au asigurat misiunile de protecţie a populaţiei.

Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a crescut cu 8%, faţă de perioada similară a anului trecut.

PAȘTE 2017. În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, pompierii au verificat respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la unităţile de cult şi cele de cazare turistică, fiind înlăturate o serie de nereguli care puteau pune în pericol utilizatorii.

Totodată, inspectorii de prevenire au derulat instruiri pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul responsabil din cadrul acestor categorii de obiective, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor şi pentru asigurarea primei intervenţii în caz de incendiu.

PAȘTE 2017. În continuare, pentru creşterea nivelului de securitate, echipajele de intervenţie rămân mobilizate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close