Antena 3 CNN Actualitate De la 1 aprilie se scumpesc medicamentele

De la 1 aprilie se scumpesc medicamentele

De la 1 aprilie se scumpesc medicamentele
Sursa foto: medicamente
02 Feb 2010   •   18:05

În mai puţin de două luni, medicamentele vor fi mai scumpe. Cursul euro, la care este stabilit bugetul acestui an, acelaşi la care se calculează şi preţurile medicamentelor, este cauza scumpirilor din farmacii. Mai puţin afectate vor fi medicamentele pentru tratamentele care se derulează prin Casa de Sănătate şi sunt compensate 90%.

Noua scumpire este de fapt o regularizare a preţurilor medicamentelor din ţara noastră şi o aliniere la cele europene, spun producătorii de medicamente. O asemenea creştere are loc odată pe an, la stabilirea cursului leu-euro.

Scumpire reală sau nu, preţul de raft din farmacii va scoate mai mulţi bani din buzunarele pacienţilor.

?Pacienţii sunt afectaţi, multe dintre medicamentele scumpite nu sunt compensate. Vor creşte cu cinci maxim zece procente? spune Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Pcienţilor.

O creştere nesemnificativă ar spune producătorii, care aşteptau încă de anul trecut actualizarea cursului euro pentru a-şi mai reduce din pierderi.

Cel mai puţin afectate vor fi medicamentele compensate, care se dau prin programele Casei de Asigurări şi care sunt subvenţionate în proporţie de 90%.

Antena 3

×
Subiecte în articol: medicamente pret scumpire
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close