Antena 3 CNN Actualitate De la 1 iunie, va fi introdusă prescripţia electronică. Ea va merge în paralel cu actualul sistem de reţete

De la 1 iunie, va fi introdusă prescripţia electronică. Ea va merge în paralel cu actualul sistem de reţete

De la 1 iunie, va fi introdusă prescripţia electronică. Ea va merge în paralel cu actualul sistem de reţete
Sursa foto: Foto: sanatate.bzi.ro
de M.Z.    |    21 Mar 2012   •   17:53

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a anunţat miercuri, că de la 1 iunie va fi introdusă prescripţia electronică, în paralel cu actualul sistem de prescripţie, potrivit Agerpres.

Prin introducerea prescripţiei electronice se vor preveni fraudele din sistem şi se vor evita erorile de prescripţie, este de părere şeful Casei de Sănătate.

Duţă a menţionat că au fost obţinute fonduri europene nerambursabile în valoare de 40 milioane euro pentru implementarea prescripţiei electronice şi dosarul electronic. Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) este baza pentru a introduce elemente noi, respectiv prescripţia electronică şi cardul naţional de sănătate în 2012 şi dosarul electronic în 2013.

"Aşadar, nu vorbim despre un sistem, ci despre o formă integrată complexă pe care noi am numit-o Platforma informatică a asigurărilor de sănătate ale cărei beneficii sunt administrarea informatică unitară şi managementul deciziilor, performanţa în acordarea serviciilor, facilitarea decontării şi raportării serviciilor medicale, monitorizarea şi controlul asupra utilizării fondurilor", a spus Duţă.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie din România, dr. Doina Mihăilă, a evidenţiat că reţeta electronică este binevenită, asigură transparenţă şi va permite să se vadă că nu toţi medicii sunt hoţi.

"Am convenit ca pe o perioadă de timp să se meargă în paralel pentru că există situaţii când nu merge curentul, nu merge internetul chiar şi aici în Bucureşti", a explicat dr. Mihăilă.

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu, a apreciat ca binevenită prescripţia electronică, care este un deziderat mai vechi şi care va asigura transparentizarea în sistem şi va elimina erorile de prescripţie pentru care până acum erau culpabilizaţi farmaciştii.

×
Subiecte în articol: CNAS Lucian Duta
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close