Antena 3 CNN Actualitate De la 1 septembrie, Ministerul Sănătăţii decontează doar cele mai ieftine medicamente

De la 1 septembrie, Ministerul Sănătăţii decontează doar cele mai ieftine medicamente

De la 1 septembrie, Ministerul Sănătăţii decontează doar cele mai ieftine medicamente
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    01 Sep 2011   •   15:10

De la 1 septembrie, bolnavii vor primi gratuit doar unele medicamente, şi anume pe cele mai ieftine de pe piaţă. Ministerul Sănătăţii a modificat recent metodologia de calcul a preţurilor de decontare pentru pastilele care se acordă gratuit bolnavilor.

Motivul pentru care actualul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, s-a grăbit să modifice lista cu medicamente pentru bolnavii cronici e unul foarte simplu - bugetul. Ritli Ladislau susţine că, în ultimii ani, consumul de medicamente pentru boli cronice a crescut în raport cu fondurile disponibile.

Cu alte cuvinte, avem mai mulţi bolnavi şi mai puţini bani, aşa că ministrul a ales cea mai la îndemână variantă - cele mai ieftine medicamente, cele generice.

Conform primelor calcule realizate de reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), în urma aplicării noilor măsuri, se vor putea realiza economii în valoare de aproximativ 150 de milioane de lei pe an.

La rândul lor, bolnavii cronici au două opţiuni - ori acceptă gratuitatea medicamentelor tolerate de minister, ori urmează un tratament cu medicamente mai bune, dar pe care le plătesc din propriul buzunar.

 



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close