Antena 3 CNN Actualitate De la iarnă, direct la vară. Astăzi va fi şi mai cald decât în weekend. Vezi prognoza meteo pentru restul săptămânii

De la iarnă, direct la vară. Astăzi va fi şi mai cald decât în weekend. Vezi prognoza meteo pentru restul săptămânii

De la iarnă, direct la vară. Astăzi va fi şi mai cald decât în weekend. Vezi prognoza meteo pentru restul săptămânii
Sursa foto: Foto: www.flickr.com
19 Mar 2012   •   07:50

Temperaturile de 26 de grade Celsius i-au împins pe oameni să iasă în parcuri sau pe terasele abia deschise de comercianţi. Vremea a fost bună şi pentru pescuit, sau pentru o plimbare cu motocicleta. Meteorologii spun că astăzi va fi şi mai cald.

Românii au schimbat hinele de iarnă cu cele de vară şi au ieşit să bea prima bere pe anul acesta la terase. Cei care se bucură cel mai mult de încălzirea vremii sunt comercianţii care s-au văzut cu terasele pline.

Şi motocicliştii s-au strâns pentru prima plimbare în grup, după iarna grea.

PROGNOZA METEO PENTRU PERIOADA 19-22 MARTIE:

LUNI (19 martie)

Vremea se va menţine caldã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în vestul, nordul şi centrul ţãrii, precum şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, trecãtoare. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificãri la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã în zonele joase din sud şi est. Presiunea atmosferica va creşte cu deosebire în regiunile din jumãtatea nordicã a ţãrii.

MARŢI (20 martie)
Deşi temperatura aerului va marca o scãdere uşoarã faţã de intervalul precedent, vremea se va menţine caldã pentru ultima decadã a lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în zona de munte, unde doar izolat şi trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 ... 12 grade în regiunile nordice şi în depresiuni şi 20 ... 22 de grade în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, mai coborâte în depresiuni. Presiunea atmosferica va continua sã creascã.

MIERCURI (21 martie)
Vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul serii şi al nopţii în estul ţãrii şi la munte, unde cu totul izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem al ţãrii, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 6 grade.

JOI (22 martie)
Cerul va fi variabil, cu înnorãri în jumãtatea de est a ţãrii unde vor cãdea precipitaţii locale. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi în regiunile estice. Temperatura aerului, în scãdere faţã de intervalul precedent, va avea valori maxime cuprinse între 10 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.


 




×
Subiecte în articol: prognoza meteo căldură primavara vara iarnă
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close