Antena 3 CNN Actualitate De sărbători, românii au băut 70 de milioane de litri de vin

De sărbători, românii au băut 70 de milioane de litri de vin

De sărbători, românii au băut 70 de milioane de litri de vin
29 Dec 2008   •   10:24

70 de milioane de litri de vin. Atât au băut românii în acest an, de sărbători. Au mâncat însă mai puţin, iar cel mai prost s-au vândut mezelurile. De vină pare să fie chiar scandalul dioxinei, care i-a speriat pe consumatorii de salamuri.
Producătorii şi comercianţii de vinuri au înregistrat, la sfârşit de an, profiturile record. De Sărbători, românii au preferat să bea mai ales vin, considerat mult mai sănătos decât alte băuturi alcoolice. În preajma Crăciunului, vânzările la vin roşu au crescut cu circa 50 la sută, iar cele de vin alb cu 30 de procente, susţin ziariştii de la Gândul.
Producătorii mici au înregistrat creşteri chiar şi mai spectaculose. Cei cu potgorii de câteva zeci de hectare şi-au dublat vânzările.
În total, de Sărbători, s-au vândut aproape 70 de milioane de litri de vin. Mai mult decât vânzările înregistrate la Crăciunul de anul trecut. 2008 a fost un an benefic pentru producţia de vin, care a crescut cu circa 20 la sută.
Nu la fel de profitabile au fost de Sărbători vânzările de mezeluri. Pe masa de Crăciun din acest an au ajuns mai puţine salamuri. Scăderi s-au înregistrat chiar şi la comercializarea carnii de porc, dar vânzările şi-au revenit uşor în ultimele zile dinaintea Crăciunului. Comercianţii explică această situaţia prin teama românilor de a nu fi infestaţi cu dioxină.

Antena3

×
Subiecte în articol: sarbatori de iarna scandal carne
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close