Antena 3 CNN Actualitate De Ziua Copilului, cei mici au "preluat" guvernarea

De Ziua Copilului, cei mici au "preluat" guvernarea

de G.S.    |    01 Iun 2013   •   14:41
"Guvernul copiilor merituoşi" s-a reunit, pe 1 Iunie, la Palatul Victoria, prilej cu care a discutat probleme legate de mediul şcolar şi lumea copilăriei, la şedinţă asistând premierul Victor Ponta şi câţiva miniştri, printre care cei a Educaţiei şi Cercetării, conform Mediafax.
La masa de lucru a Guvernului, în locul miniştrilor şi al consilierilor acestora, s-au aşezat 100 de copii cu rezultate foarte bune la învăţătură, selecţionaţi din mai multe şcoli. În joacă, ei au aprobat în unanimitate ca vacanţa de vară să dureze patru luni, dar au dezbătut aprins şi probleme serioase cu care elevii se confruntă zi de zi, cum ar fi numărul orelor de sport, violenţa în şcoli, protejarea naturii, necesitatatea sau inutilitatea prezenţei unor materii în structura programei şcolare.
La finalul şedinţei Guvernului copiilor, Ponta a spus că miniştrii-copii "au avut idei mult mai bune decât toate guvernele adevărate", iar unele subiecte dezbătute de aceştia sunt chiar probleme reale.
Întrebat de jurnaliştii prezenţi dacă este de acord cu prelungirea vacanţei de vară, primul-ministru a spus, râzând, că el şi-ar dori asta, dar problema este mult mai complexă.
"Dacă ar fi după mine, eu tot spun că mai multă vacanţă. Pe de altă parte, însă, trebuie să ne gândim că îi pregătim pe aceşti copii şi după acea pe elevi pentru o competiţie extrem de dură, competiţia pe piaţa muncii, competiţia pentru viaţă. Eu o să rămân întotdeauna în minte cu ce mi-a spus un mare om, actualul preşedinte al Israelului (Shimon Peres-n.r.): <<Cu cât înveţi mai mult, cu atât munceşti mai puţin şi eşti plătit mai bine>>. Încerc să-i conving şi pe copiii mei - nu reuşesc întotdeauna, e adevărat - şi cred că niciun părinte nu reuşeşte în totalitate, dar e o realitate", a spus Ponta.   
ªedinţa Guvernului copiilor merituoşi a fost precedată de alte activităţi dedicate Zilei Copilului, acestea desfăşurându-se în curtea Palatului Victoria. Copiii s-au putut juca liber prin curtea Guvernului, au desenat pe asfalt, s-au plimbat cu bicicletele, au jucat baschet şi au scris bileţele cu dorinţele lor pe care le-au lipit pe un panou ca să le citească Victor Ponta. Animatorii, prinţese, prinţi şi clovni au înveselit atmosfera, au lansat diferite concursuri , au dansat şi au împărţit bomboane şi baloane copiilor prezenţi.
Premierul a intrat în această lume a copiilor însoţit de soţia sa, Daciana Sârbu, şi fiica Irina şi s-a fotografiat cu cei prezenţi, a citit dorinţele, a privit desenele şi a asistat la jocuri cu mingea.
La finalul plimbării prin curtea Palatului Victoria, jurnaliştii l-au întrebat dacă va păstra coşul de baschet şi hamacul amplasate cu această ocazie pe peluza Guvernului.
"Păstram coşul, păstrăm hamacul, mai trimitem câte un ministru să mai stea să se mai gândească în hamac. Nu, păstrăm ideea şi sper că de-acum încolo, în zilele acestea mai speciale, fie că e vorba de 1 Decembrie, fie că e vorba de 1 Iunie, să rămână o tradiţie pentru clădirea Guvernului, o mai umanizăm, aşa, parcă începe să aibă un pic de viaţă", a spus primul-ministru.
 

×

Sinteza Zilei

Florin Piersic, truc pentru o memorie ageră la orice vârstă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close