Antena 3 CNN Actualitate Asistentă medicală de la Ambulanţa Arad a murit de Covid. Alţi nouă angajaţi sunt infectaţi

Asistentă medicală de la Ambulanţa Arad a murit de Covid. Alţi nouă angajaţi sunt infectaţi

Anamaria Ciurdar avea 48 de ani şi lucra ca asistent medical la Substaţia Ineu a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, încă de la începutul pandemiei cu coronavirus. Este primul deces cauzat de SARS-CoV-2 al unui angajat din cadrul SAJ Arad.

Asistentă medicală de la Ambulanţa Arad a murit de Covid. Alţi nouă angajaţi sunt infectaţi
Sursa foto: aradon.ro
de Claudia Popovici    |    27 Oct 2020   •   17:10

Anamaria fost confirmată pozitiv cu coronavirus luni,19 octombrie. Ea a fost un om dedicat meseriei care a pus mai presus de propria sănătate, dragostea şi grija pentru bolnavii aflaţi la nevoie, spun colegii.

Anul acesta putea să iasă la pensie pentru că suferea de o boală cronică autoimună, dar nu a rezistat să rămână observator la criza sanitară. A continuat să fie prezentă în prima linie la Substaţia Ineu a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, să-şi mai ajute o vreme colegii şi bolnavii aflaţi la nevoie.

După ce a aflat că este infectată cu noul coronavirus, Anamaria fost imediat internată la Spitalul Orăşenesc Arad. Din păcate, virusul i-a accentuat rapid boala cronică de care suferea şi pe 26 octombrie a murit.

Prietenii, colegii şi cunoscuţii s-au împăcat greu cu vestea tragică

”De azi ,Ambulanţa Arad, a doua ta familie, va fi mai săracă, odată cu plecarea ta, dragă  Anamaria Ciurdar. Cu greu putem să ne împacăm cu vestea tragică... Ai fost o colegă si prietenă minunată.  Un Om dedicat meseriei... Ne vei lipsi pentru totdeauna. Dumnezeu să întărească familia atât de greu încercată, iar pe tine să te odihnească în pace. Drum lin spre îngeri”, este unul dintre mesajele colegilor.

Este primul deces cauzat de SARS-CoV-2 al unui angajat din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad

La începutul pandemiei s-au înregistrat două cazuri de infectare la un şofer şi un asistent.

Potrivit presei locale aradon.ro, o bună parte din conducerea SAJ Arad se află în izolare la domiciliu: directorul medical, directorul tehnic şi asistentul şef. Pe lângă ei, sunt confirmaţi pozitiv IT-istul instituţiei, un medic, un ambulanţier şi un asistent medical.

Alţi nouă angajaţi sunt confirmaţi pozitiv cu Covid

"Este vorba de personal TESA, care s-a infectat de la IT-istul nostru, conform anchetei epidemiologice, dar şi de medici şi asistenţi ambulanţieri, adică personal operativ. Toţi angajaţii noştri sunt echipaţi corespunzător, se protejează, astfel că e greu de spus, în cazul personalului operativ, dacă au contractat SARS-CoV-2 în timpul serviciului sau în afara programului de lucru”, a spus directorul SAJ Arad, potrivit g4media.ro

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marti, 167 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în judeţul Arad. Numărul total de îmbolnăviri în judeţ a ajuns la 4692 de cazuri, de la începutul pandemiei. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: ambulanta Arad asistenta medicala
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close