Antena 3 CNN Actualitate Tragedie la Vâlcea: O fată de 14 ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon de la un aparat de încălzire a apei

Tragedie la Vâlcea: O fată de 14 ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon de la un aparat de încălzire a apei

O fată de 14 ani din localitatea Fârtățești, judeţul Vâlcea, a murit noaptea trecută intoxicată cu monoxid de carbon de la o instalație de încălzire a apei. Alte trei persoane au avut nevoie de îngrijire medicală.

Tragedie la Vâlcea: O fată de 14 ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon de la un aparat de încălzire a apei
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    06 Mar 2021   •   10:19

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea a fost chemat noaptea trecută în localitatea Fârtățești, pentru salvarea a patru persoane intoxicate cu monoxid de carbon. Ințial, apelantul care a sunat la 112 a cerut ajutor pentru o fată de 14 ani spunând că este înecată. Medicul coordonator a întrebat despre posibilitatea intoxicării cu monoxid de carbon și a primit răspuns negativ, după care i-a sfătuit pe cei din locuință să scoată fata la aer și să înceapă resuscitarea.

Între timp, la fața locului a ajuns un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru a verifica sursa de producere a intoxicării și a preveni producerea altor evenimente precum și o ambulanță SAJ cu medic de la Râmnicu Vâlcea. Ulterior, medicul a cerut și intervenția SMURD, care se întorcea de la un alt caz.

Membrii ambulanței au anunțat că sunt patru persoane intoxicate, din care una nu prezenta semne vitale. Este vorba despre o femeie de 34 ani semiconștientă cu semne vitale, o fetiță de 3 ani cu atac de panică, o femeie de 55 de ani care a primit îngrijiri medicale preliminare și de fata de 14 ani la care s-au făcut manevre de resuscitare, fără rezultat. Decesul acesteia a fost declarat de către medicul de la ambulanță după miezul nopții.

„Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că în casa în care s-a produs tragedia se aflau 9 persoane din care 3 se aflau în vizită. Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalație care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL”, a transmis reprezentantul ISU Vâlcea.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Valcea monoxid de carbon
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close