Antena 3 CNN Actualitate Decizia luată de Belgia, după atentatele de la Bruxelles. Șase avioane F-16 vor participa la raiduri

Decizia luată de Belgia, după atentatele de la Bruxelles. Șase avioane F-16 vor participa la raiduri

Decizia luată de Belgia, după atentatele de la Bruxelles. Șase avioane F-16 vor participa la raiduri
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
25 Mar 2016   •   18:17

Belgia a confirmat vineri că se alătură din nou coaliţiei antijihadiste conduse de SUA şi va participa la raidurile aeriene împotriva grupării Statul Islamic, deocamdată numai în Irak şi analizează o eventuală angajare şi în Siria, transmite agenţia EFE.

Aviaţia belgiană a mai participat la operaţiunile aeriene împotriva jihadiştilor în Irak între octombrie 2014 şi iunie 2015, când s-a retras invocând raţiuni financiare.

După întrevederea avută la Bruxelles cu secretarul american de stat, John Kerry, premierul belgian, Charles Michel, a anunţat că şase avioane multirol F-16 ale forţelor aeriene belgiene vor fi trimise în Irak şi vor participa la operaţiuni începând cu data de 1 iulie, avioanele belgiene urmând să le înlocuiască pe cele olandeze.

Şeful executivului belgian a mai menţionat că parlamentul de la Bruxelles va dezbate extinderea operaţiunilor şi în Siria.

 

×
Subiecte în articol: atentate la Bruxelles
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close