Antena 3 CNN Actualitate Decizia Parlamentului european riscă să afecteze inclusiv românii. Ce i se pregătește României la Bruxelles

Decizia Parlamentului european riscă să afecteze inclusiv românii. Ce i se pregătește României la Bruxelles

Decizia Parlamentului european riscă să afecteze inclusiv românii. Ce i se pregătește României la Bruxelles
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    17 Ian 2019   •   17:24

Parlamentul European a adoptat joi raportul privind protecţia bugetului UE în cazul unor deficienţe generalizate în ceea ce priveşte statul de drept cu 397 de voturi pentru, 158 de voturi împotrivă şi 69 abţineri.

Raportul prevede că, în cazul în care Comisia Europeană stabileşte că „deficienţele generalizate în ceea ce priveşte statul de drept” într-o ţară a UE ameninţă gestionarea fondurilor UE, aceasta ar putea sugera măsuri de la reducerea pre-finanţării până la suspendarea plăţilor UE.

Orice decizie va trebui să fie adoptată şi de Parlament şi miniştrii UE.

Decizia Parlamentului european privind protecția bugetului riscă să afecteze inclusiv românii.

Cei care au votat împotriva acestui raport reclamă faptul că nu există niște criterii obiective. Ele pot fi influențate de anumiți factori”, a spus Sabina Iosub, joi seară, la Antena 3.

„Acest raport va ajunge va fi dezbătut de reprezentanții Parlamentului, Comisiei și Consiliului pentru a vedea exact cum poate fi aplicat și ce ar mai trebui schimbat pentru a fi funcțional.

Din informațiile mele, pe surse, în acest moment există o opinie a Consiliului. Este o opinie tehnică a juriștilor care subliniază faptul că acest raport nu ar avea temei legal”, a dezvăluit Sabina Iosub, trimisul special Antena 3 la Strasbourg.

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close